Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

AVG 11 Yaşındaki Hacker'ı Buldu 27312731 GÖRÜNTÜLEME

Güvenlik firması AVG, son tehdit raporunda rahatsız edici yeni bir tehdit tespit etti. Yeterince programlama becerileri ile çocukların kendi zararlı kodlarını yazabildiği ve dağıtabildiği için bu durumdan son derece rahatsızlar. Son dönemde bu olaylar artan bir eğilim çizelgesi göstermektedir.

Şirket, son zamanlarda Team Fortress gibi oyunlara erişmek için kullanılan şifreleri çalmak üzerine 11 yaşındaki Kanadalı çocuğun tersine mühendislikle malware oluşturduğunu söyledi.

Kuralın olarak bu istisnalarda olsa da AVG, çocuk kodlayıcının gerçek bir olgu olduğuna ikna olmuş durumda. Temel olarak C# (C Sharp) ve Visual Basic gibi programlama dilleriyle bireysel oyunlarda önemli platformlar için oyun hesaplarını çalmaya yönelik saldırılar yürütebilirler.

Diğerleri sadece bir düşmanlıkla Facebook hesaplarını intikam için giriş şifrelerini çalmaktadır.

AVG CTO'su Yuval Ben konu hakkında, "Kod genellikle yeni başlayanlar için öğrenmesi kolaydır ve dağıtımı basit bir e-posta bağlantı yoluyla veya bir sosyal medya sayfasından yapılır. .NET framework kullanılarak temel bir Trojan şeklini alabilir. Biz bu küçük programcıların aldatmaktan ziyade finansal kazançlarla motive olacaklarına inanıyoruz ama yine de rahatsuz edici ve artan bir eğilim."  şeklinde konuştu.

AVG tarafından bildirilene göre, 11 yaşındaki çocuğun çalıntı adresleri almak ve e-posta adreslerini kullanmak da dahil olmak üzere kullanım işlemlerini akrabaları tarafından verilen iPhone üzerinden yapmış.

Genç hackerlar kendilerine ifade olarak "Script Kiddies" (Kod Çocukları) lakabını oluşturmuşlar ve LulzSec hack grubundan oldukları yüksek oranda ortaya çıktı.

Bununla birlikte, Blackhole Exploit Kit yılın tamamında AVG tarafından algılanan tüm online tehditlerin yüzde 40'ında bulunmuşlar. Suçlular şimdi de kötü amaçlı yazılım üreterek para kazanmak için çocukları da bu hizmete sokmaktadır. Şu an da kovalanmaktadırlar.

Kaynak: AVG Threat Q4 Report 2012 Final, Network World

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

9.5.2011

BilişimLife Yayında3056

11.5.2011

Google'dan online müzik hizmeti3044