Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Fedora 19 Alfa Kutusu Açıldı 20162016 GÖRÜNTÜLEME

24.4.2013

Açık Kaynak

Rserit

Fedora geliştiricileri dağıtımın yaklaşan Fedora 19 sürümü için ilk alfa sürümünü yayımlandı. Alfa sürümü her zamanki güncel yazılım paketleri ile birlikte geliyor. Masaüstü ortamları söz konusu olduğunda GNOME 3.8, KDE 4.10 ve MATE 1.6 Xfce ve LXDE güncel sürümlerine ek olarak kullanılabilir.

Geliştiriciler aynı zamanda depoları için OpenSCAD, Skeinforge, Sfact, Printrun ve Repetier-Host gibi 3D modelleme ve baskı için bir araç dizisi ekledi. Bu dağıtım 3D baskı teknolojisi ile ilgilenen kullanıcılar için birinci sınıf bir alternatiftir. Bu Fedora toplumunun geliştirme çabalarıdır.

Geliştirme araçlarının en son sürümlerini yazılım geliştiriciler için Fedora'da bulunuyor. Fedora 19 Alfa'da Ruby 2.0 ve Node.js en son sürümü ile geliyor. Scratch geliştirme ortamı ilk kez programlama öğrenen çocuklarda veya erişkinler için güncel haliye Fedora 19'a dahildir.

Daha gelişmiş programcılar için hayatı kolaylaştırmak adına yeni Developers Assistant özelliği çeşitli diller için tasarlanılmıştır. Bu özellik hem yeni başlayanlar hem de Fedora veya Linux dağıtımlarını yeni kullananlar için şablonlar ve örnekler ile uygulamaların kolay oluşturulmasını sağlamak için genişletilmiştir. Deneyimli geliştiriciler için de tasarlanılmıştır.

Fedora 19 Syslinux haricinde GRUB 2'yle de boot edilebilir. Bulut ortamlarda özel sanal makinelerde dağıtım açılışı sırasında avantajları vardır. Yeni Checkpoint ve Geri Yükleme özelliği duraklamada çalışan daha sonra aynı sistemin üzerinden devam edilebilir işlemler için dengeleme sağlar.

Fedora 19 çalışan sanal makinelerde "Virt storage migration" özelliğini kullanabilirsiniz ve  in-use depolamayla fiziksel sistemden paylaşılan verileri kullanabilirsiniz.

Open Linux Management Infrastructure (OpenLMI) tanıtımında Fedora'yla çalışan sistemlerin uzaktan yönetimi basitleştirilmesi hedefleniyor.

Fedora 19 tüm dahil özellikleriyle birlikte The Fedora Project Wiki üzerinde buradan edinilebilir. Wiki'den Fedora 19 Alfa'yı indirebilirsiniz.

Mevcut geliştirme planına göre Fedora 19 2 Temmuz'da çıkartılacak. Bunun için çaba harcanıyor. Bilindiği gibi Alfa sürümü özel olarak test etmek için tasarlanılmış ve kullanıcıların bulduğu / bulacağı hatalarla geliştirme açamasını tamamlamak için yayınlanılmıştır.

Kaynak: H-Online

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

11.11.2011

Fedora 16 çıktı!4244

16.1.2012

FreeBSD 9.0 çıktı3821