Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Google Buzz Verilerini Kaydedecek 23762376 GÖRÜNTÜLEME

Bilindiği gibi bir kaç yıl öncesinde Google Buzz bulunuyordu. Google, Ekim 2011'de Google Buzz hizmetini kapatılacağını duyurmuştu. Şimdi Google, kapatılan Buzz profillerinin verilerini 17 Temmuz 2013 tarihinde (sonrasında) kaydedecek. Veriler yine Google hizmeti olan Google Drive'a kaydedilecek.

Google verilerinizi iki farklı türde kaydedecek. Aynı zamanda Drive üzerinden depolama alanınıza da etki etmeyecek.

Konuyla ilgili gerekli bilgileri Google, kullanıcılarına e-posta ile şöyle bildirdi:

"Buzz kullanıcısı,

Ekim 2011'de Google Buzz hizmetinin kapatılacağını duyurduk. 17 Temmuz 2013 tarihinde veya sonrasında Google, kapatma sürecinin son adımını atacak ve Buzz yayınlarınızın bir kopyasını, çevrimiçi dosya depolama hizmeti olan Google Drive'a kaydedecek. Google, Google Drive'ınıza iki (2) farklı türde dosya kaydedecek ve yeni oluşturulan bu dosyalar, depolama alanı sınırınızdan düşülmeyecek.

  1. Birinci dosya türü gizli olacak ve bu dosyaya yalnızca siz erişebileceksiniz. Bu dosyanın içinde Google Buzz ile yazdığınız herkese açık ve gizli yayınların anlık görüntüleri yer alacak.
  2. Ikinci dosya türü yalnızca herkese açık Google Buzz yayınlarınızın bir kopyasını içerecek. Varsayılan olarak bu dosya bağlantıya sahip herkes için görünür hale gelecek, , arama sonuçlarında  ve Google Profilinizde görüntülenebilecek (Buzz yayınlarınızı bağladıysanız). Google Buzz içeriğinize giden mevcut bağlantılar, kullanıcıları bu dosyaya yönlendirecek.
  3. Diğer kullanıcıların yayınlarına yaptığınız yorumlar, sizin dosyalarınıza değil o kullanıcıların dosyalarına kaydedilecek. Bu e-postada anlatılan değişiklik nihai hale geldiğinde, o dosyaların paylaşım ayarlarını yalnızca o kullanıcı değiştirebilecek. Başka bir deyişle, başka bir yazarın gizli yayınına yorum yaptıysanız, o kullanıcı yayını ve yorumlarını herkese açık hale getirmeye karar verebilecek. Bu ihtimali ortadan kaldırmak istiyorsanız, tüm Buzz içeriğinizi şimdi silin.
  4. Yeni Google Drive dosyaları, yalnızca Google Buzz'ı önceden etkinleştirmiş olan kullanıcıların yorumlarını içerecek ve dosyalarda, verileriniz Google Drive'ınıza taşınmadan önce silinmiş olan yorumlar yer almayacak.

Dosyalar oluşturulduktan sonra herhangi bir Google Drive dosyası gibi işlem görecek. Dosyaları dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Dilerseniz indirebilir, erişimi olan kullanıcıları değiştirebilir veya silebilirsiniz.

Bu dosyalar oluşturulmadan önce  yazdığınız Google Buzz yayınlarını buradan görüntüleyebilirsiniz. Buzz yayınlarınızın veya yorumlarınızın hiçbirinin Google Drive dosyalarınıza kaydedilmesini istemiyorsanız Google Buzz hesabınızı ve verilerinizi hemen silebilirsiniz. 

Google Buzz'ı kullandığınız için teşekkür ederiz.

© 2013 Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 9404"

Bu mail Google tarafından gönderilen zorunlu bir mail. Google'ın bu hizmetleri sayesinde Google Buzz üzerindeki verilerinize kolayca erişebilecek, verilerinizi depolayabileceksiniz.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

9.5.2011

BilişimLife Yayında3063

11.5.2011

Google'dan online müzik hizmeti3051