Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

SkySQL MariaDB'nin Business Source Planları Içinde Değil 32793279 GÖRÜNTÜLEME

SkySQL CEO’su Patrik Sallner, Michael “Monty” Widenius’un kurucusu olduğu MariaDB’nin SkySQL planlarının parçası olmadığını The H’ye belirtti. Sallner “MariaDB’nin uygulanması söz edilemez, özelliklere de sunuculara” diye ekledi. SkySQL ve Widenius Monty Programı son zamanlarda birleşti.

Bkz: Business Source

Widenius sadece ücretli müşterilere bir süre için yazılım ve kaynak koduna erişim sağlayarak monetising açık kaynak yazılım için alternatif bir model önerdi. Daha sonradan açık kaynak olarak kodu serbest bırakacak. Widenius fikir kaynağı ilkelerine karşı olduğundan eleştirilmiştir.

Sallner, The H’ye yaptığı açıklamada MariaDB’nin sadece GPLv2 lisanslı olmadığını, MySQL (Oracle) kodlarından türetildiğini belirtti. Aynı zamanda Sallner, “MariaDB sunucu ve açık kaynak ve temelini yönetmek için kurulmuş olacak. Bunu GPL dışında başka bir lisans uygulayamazsınız" dedi.

Sallner, “Biz iş modelleri keşfetmek yerine veritabanı sunucusu için takım bakıyoruz.” dedi. SkySQL, MariaDB ve MySQL ile çalışma başlatmak için çıkaracakları uygulamaları destekleyen bir numarası bulunuyor. Şirket, “Kanıtlanmamış bir iş modeli veya önemli bir  lisanslama modelini denemek için çok istekli değilim" diyerek hala seçeneklerinin keşfetmek olduğunu belirterek, "Kabul edilmesi ve para kazanma genişliği arasındaki doğru dengeyi bulmalıyız." diye ekledi.

Şirketin mevcut kabul konumu bir açık kaynak lisansı modeli ile destek aboneliği yoluyla para kazanmak; ama Sallner tercihlerini model bulmak için insanların geniş bir grubu ile değişim istiyor.

Widenius “Business Source” modeliyle potansiyel bir model olabileceğini ama Sallner’ın çalışan olup olmadığını çizilmiş olmayacaklarını belirtti. Widenius, “Hangi fikri uygulamaların ‘Business Source’ modeli ile işe yarayabileceğini görmek adına daha fazla geri bildirim almak için bir tartışma açılmasını başlatmak gerektiğini düşündüm.” diye ekledi.

Widenius  bu modelin açık kaynak kodlu olmadığı itiraf ediyor ancak, “Açık kaynak gibi  avantajlarının pek çoğunu kullanıcılar sağlar" dedi. Bazı eleştirmenlerin fikirleri açıklanmıştır. Fakat bu durumda bazı eleştirmenlerin fikirleri tam olarak belli değildir.

Widenius'un ReadWrite üzerindeki yorumu:





Kaynak: H-Online, ReadWrite

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4477

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3616