Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Kurumsal Java Enterprise Edition 7 Yayımlandı 34903490 GÖRÜNTÜLEME

Java Community Process (JCP) içinde ilgili üyeleri ile nisan ayından onaylı olan Java Enterprise Edition 7 (Java EE) sürümünü, Oracle şimdi ilişkili belgeler, araçlar ve diğer kaynaklarıyla duyurdu. Kurumsal Java standart referans GlassFish 4.0 sunucu uygulamasıyla pazartesi gününden beri mevcut.

Oracle geçtiğimiz gün burada yeni versiyonu duyurmuştu. Yeni sürüm ile Oracle da dahil olmak üzere dersler Java EE 7 SDK için yayımlandı. Örnekler ve API belgelerinin yanı sıra NetBeans geliştirme ortamı 7.3.1 sürümü Java EE 7 için ayarlandı.

Eclipse geliştiricileri en geç Haziran ayında çıkması planlanan Eclipse Kepler IDE (aka Eclipse 4.3) uygulamasını aynı zamanda yeni özellikleri destekleyecek şekilde geleceğini de duyurdu.

Java Enterprise Edition 7, Oracle'ın tamamen kendisinin sorumluluğunda olan ilk sürümüdür, önceki sürümü (Java EE 6) serbest bırakıldı. Özellikleri çok sayıda teknoloji oluşturuyor ve aralarındaki işbirliği için temel çerçeve sağlıyor. Dört yeni özellikleri selefinin 28 özelliklerine eklenmiştir. En dikkat çekici olanları WebSockets (JSR 356) ve JSON birlikte çalışabilirlik (JSR 353) özellikleri vardır.

 The Concurrency Utilities (Eşzamanlılık Araçları) konteyner kaynaklara geliştirilmiş erişim sağlamak ve bunları kullanarak güvenilir bir konteyner senkronize ile Java EE konuları ile çalışma fırsatı sunuyor.

Kaynak:
H-Online

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4465

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3606