Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Apache OpenOffice 4.0 Yayınlandı 18021802 GÖRÜNTÜLEME

Apache OpenOffice 4.0 artık resmi indirme sayfasından yüklenebilir. OpenOffice 3.4 versiyonu 57 milyon üzeri indirme gördü, bu büyük başarısıyla 4.0 versiyonu hata düzeltmeleri ve yeni güncelleştirmeleriyle geldi. Eski versiyonlarına göre daha yeni ve daha özellikli olduğu gözden kaçmıyor.

OpenOffice 4.0 yenilikçi bir Kenar Çubuğu kullanıcı arayüzü, 22 dil (3 yeni dilleri de dahil), 500 hata düzeltmeleri, Microsoft Office  ile birlikte çalışabilirlik iyileştirmeleri, çizim/grafik, performans iyileştirmeleri için geliştirmeler, ek dil destekleri vb. gibi yeniliklerle karşımıza geldi. Daha fazla yeniliği sürüm notlarından okuyabilirsiniz.

OpenOffice indirme sayfasında hemen fark edilecek bir özellik geldi, yeni logo. Yeni logo, bir çok yetenekli tasarımcıların işbirliğiyle 40 logo, 50.000 kullanıcı tarafından değerlendirildi. Yarışma sonucu olarak şu andaki logoları bulunuyor. 
OpenOffice yetkilileri yeni özelliklerle, yükseltmelerle kullanıcılara "merhaba" demek istediklerini kaydetti. Bilhassa kenar çubuğu kullanıcı arayüzü bu cümleyi açıklar nitelikte. Kenar çubuğu kullanıcı arayüzü özelliği, IBM tarafından katkıda bulunan koda dayanan, Lotus Symphony ürününden geliyor. Geliştiriciler bu kodu geliştirerek OpenOffice'e entegre ettiler.

Apache OpenOffice 4.0'ı denemek için buraya tıklayınız.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4491

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3630