Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

URL kısaltma servislerinde spam var 25812581 GÖRÜNTÜLEME

URL kısaltma servislerinde yeni spam denemeleri yapıldığına dahi bir haber bulunmaktadır. Anti-spam yazılımları her ne kadar olsa da, yeni şeyler denenmektedir.

Symantec.cloud tarafından yayınlanan bir rapora göre, spam, korsan yazılım, reçeteli ilaçlar, pornografi ve benzeri satmaya yol göstere sitelere bağlantı sağlıyor.
Matt Sergeant'ın söylediğine göre sonuç, daha az spam sitelerin son kullanıcılar ve URL kısaltmalar tarafından otomatik olarak filtreleyerek, spamlar kurbanlarına ulaşacak.
Symantec.cloud tarafından verilen rapora göre spamlar, geçen aya oranla daha da arttı.
Bit.ly ve tinyurl gibi meşru URL kısaltma siteler zaten şüpheli siteler arasında ve anti-spam yazılımları aşmanın bir yolu olarak da, spam tarafından istismar edilmiştir.
URL'leri kısaltan meşru siteler, spamın kısaltılmış bağlantı adresini yolluyor. Spam filtreleri, gerçek sitenin adresini bilmediği için spamlar kullanıcıların gelen kutusuna geliyor. Alıcılar, bu linklere tıklayarak da sahte sitelere yönlendirilir.
Sergeant: ''Meşru URL kısaltma siteleri de bu şekilde istismar olduğunu biliyorum ve bilinen spam-​​hedef sitelerin URL'lerini kısaltmak için girişimlerini engellemek için gerekli önlemleri alıyoruz'' dedi.

Daha fazla spam göndermek için URL kısaltma servisleri kullanıldı. Kısaltılmış URL'de gerçek adres yazmadığına göre hedef adrese tıklanılıyor.

Varsayımsal bir durumda, bir spam, www.abc.com sitesini URL kısaltma servisi ile farklı bir URL isteyebiliyor, bu kurbanın cazibesine kalmış bir şey. Daha sonra spam URL'si, bir bağlantı olarak gösteriliyor. Alıcıların yalnızca linke bir kere tıklamasıyla, listesindeki herkese bu bağlantıyı gönderiyor.

Sergeant, genellikle bu servislerin Rusya ve Ukrayna'nın sahiplik ettiğini söyledi.

Kaynak: Network World

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

9.5.2011

BilişimLife Yayında3056

11.5.2011

Google'dan online müzik hizmeti3044