Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

ABD'ye Yapılan Siber Saldırılarda Anonymous Grubu Suçlanıyor 29902990 GÖRÜNTÜLEME

Ünlü hacker grubu Anonymous'tan 13 kişi DDoS atakları için suçlanıyor. ABD 13 kişinin DDoS yaptığını, bunların Anonymous hacker grubunun üyeleri olduğunu söylüyor. Iddia edilen için Operation Payback adlı bir kampanyanın parlası olarak cyber attacks'a (siber saldırı) katılmışlar. Iddianame bu yönde.

Virginia Doğu Bölge için ABD Bölge Mahkemesi Perşembe günü açıklanan bir federal jüri iddianamesine göre, siber saldırı üyeleri ve Anonymous üyeleri devlet kurumlarına karşı saldırı başlattı. Bunlar içerisinde ticaret birlikleri, bireyler, hukuk firmaları ve finans kurumları yer alıyordu.

Hedeflenen kuruluşlar arasında Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği, Amerikan Sineması Derneği, Kongre, Visa, MasterCard Kütüphanesi, Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Bürosu ve Bank of America vardı.

Iddianameye göre, DDoS metoduyla web trafiği alt üst edilip servis kullanılamaz hale getirilecekti. Saldırılar için Low Orbit Ion Cannon ya da LOIC olarak bilinen programlar kullanılacaktı.

13 kişi 16 Eylül 2010 hakkında en az 2 Ocak 2011 den "kasten korunan bir bilgisayara zarar için komplo" ile suçlanıyor.

Ayrıca iddianameye göre Isveç'teki tartışmalı dosya paylaşım sitesi olan The Prite Bay, Ekim 2010 tarihinde Operation Payback üyeleri de misillemeden dolayı suçlanıyor

4 Aralık 2010 tarihinde, WikiLeaks web sitesi üzerinde Operation Payback ihbarıyla, kritik iki kişilerin web sitelerine DDoS saldırıları planladığını belirtti. Ayrıca Amazon ve ABD'li Senatör Joseph Lieberman da bu saldırılara dahildi.

Hacker grubu daha sonra PostFinance web sitesini, Isviçre ödemeleri, e-finans ve elektronik hesap yönetimi organizasyonu, Isveç savcılık ve Isveçli hukuk firmasına saldırı başlattı. Bu iddianameye göre yapılan saldırılarda bir yıllık dönemde kayıpları en az 5.000 dolarla MasterCard olarak izlendi.

Bunların da yanında Anonymous, internet sansürüne kadar ideolojik nedenlerden dolayı ABD ve yurtdışındaki sitelere de saldırdı. Örneğin Megaupload dosya paylaşım sitesine ve Hamas'a karşı Israil askeri harekatı saldırıları düzenlenildi.

Kaynak: Network World

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

9.5.2011

BilişimLife Yayında3060

11.5.2011

Google'dan online müzik hizmeti3049