Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

BlackBerry Yeni Alıcısını ve CEO'sunu Bekliyor 31623162 GÖRÜNTÜLEME

5.11.2013

Mobil

Rserit

BlackBerry şu anda alıcı bulma işinden şimdilik vazgeçti. Bunun yerine akıllı telefon şirketinin bazı yatırımcıları, yönetim kurulu rolünde liderlik yapıyor ve nakit bir infüzyon arıyor. Şirket şu anda yeni bir CEO da arıyor. Bu sabah gelecekleri hakkında birçok önemli açıklamalarda bulunuldu.


Şirket bu sabah yaptığı açıklamada
, Cabrio notları satarak yaklaşık 1 milyar dolar çıkaracaklarını söyledi. BlackBerry'i satın almak için önerilen fiyat şu anda 4700000000 $. Bugün BlackBerry mali olarak yakın bir incelemeye tabi tutulacak, Fairfax Financial Holdings Ltd, onlar için yaklaşık 250 milyon dolar ödeyerek, notların bir parçasını satın alacak. Diğer isimsiz "uluslararası yatırımcılar" ise geri kalanını satın alacak.

CEO Thorstein Heins, kim şirketin 2 yıl içerisinde yönetim faaliyeti azsa istifa edecek. Thorstein Heins, kurucuları Michael Lazaridis ve Jim Balsillie'den devralarak 2012 başlarında CEO'su olmuştu.

John Chen, 1998 yılından itibaren Sybase eski Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su 2010 yılında SAP tarafından, BlackBerry Yönetim Kurulu Icra Başkanı olacak.

Ayrıca geçici olsa da CEO olarak hareket edecektir. Fairfax Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Prem Watsa, Yönetim Komitesi Başkanı olacak. Heins ve yönetim kurulu üyesi David Kerr, istifa edip anlaşmaları kapatılacak.



BlackBerry'nin kaderini ileriki günlerde göreceğiz.

Kaynak: Network World

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

15.6.2011

iPhone 5 testte!3155

20.7.2011

Karşınızda Nokia Sea Ray!3260