Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

FBI Online Alışveriş Dolandırıcılığı Hakkında Uyarı Yaptı 34813481 GÖRÜNTÜLEME

29.11.2013

Genel Internet

Rserit

FBI bu hafta çevrimiçi dolandırıcılık hakkında dikkatli ve sağduyu olarak e-mağazaları kullanmak için hatırlatıcı bir dizi yayınladı. Son zamanda artan dolandırıcılık suçlarından dolayı böyle bir bilgilendirme yapma gereği duyuldu. Genel internet kullanıcılarına bir çok tavsiyeler ve uyarıları var. Bu öneriler bizler için önem arz edebilir.

FBI, "Dolandırıcılar tüketicileri dolandırmak için, ek hedeflerindeki kurbanlarına hızlı nakit sunan markalara fırsatlar vermeyecek kadar iyi yöntem kullanıyorlar, e-posta phishing yöntemi kullanarak dolandırıcılık yapabiliyorlar. Önceden bildirilen dolandırıcılık bugün hala yürütülmekte." açıklamasında bulundu.

FBI, yaptığı açıklamada şu tavsiyeleri sundu:

- Olası hileli faaliyet için kişisel kredi bilgilerinize dikkatli göz atın .
- Bankalardan çevrimiçi yazışma alırken dikkatli olun . Bankanızdan e-posta olarak gömülü linklere tıklamayın. Aksine , phising tuzağından uzak kalmak için yeni bir web sayfasını açın ve URL'yi elle girin.
- Saygın siteler üzerinde gezin. Size yabancı gelenler, sizin kişisel bilgilerinizi çalmak için tasarlanmış olabilirler.
- Üst arama sonuçlarında illa ki saygın bir site gözükecek sanmayın. Eğer siteden emin değilseniz URL'ye biraz gözatın. Unutmayın, emin olarak kullandığınız herhangi bir web sitesinin bağlantı adresinde https yazar, http normal bir sayfa olduğunu gösterir.
- Istenmeyen e-postaya yanıt vermeyin (yani spam ).
- Virüs içerebilecek olan ekli dosyaları açmayın, iddiali bir fotoğraf vardır, dikkatinizi çekebilir. Dikkatli olun.
- E-posta iletilerinde bulunan form bilgilerinizi doldurmaktan kaçının.
- Hızlı veya dikkat gerektiren acil bir durum varsa hareket istendiğinde dikkatli olun.
- Holiday Season Phishing Dolandırıcıları ve Malware Kampanyaları dikkatinizi çekebilir, US-CERT üzerinden göz atın. Çok iyi görünüyorsa büyük olasılıkla gerçek değildir.

Kaynak: Network World

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

9.5.2011

BilişimLife Yayında3046

11.5.2011

Google'dan online müzik hizmeti3036