Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Google Diyabetik Hastalarına Akıllı Kontakt Lens Çıkarıyor 19321932 GÖRÜNTÜLEME

Çeşitli yeniliklerle birlikte gelen Google, şimdi ise farklı kullanıcılara hitap edecek. Çeşitli enerji alanlarındaki çalışmalarına tanıklık ettiğimiz firma, Google X Lab bu sefer akıllı kontakt lens çıkarmaya hazırlanıyor. Daha önceki olağanüstü projeleriyle de gönülleri fethetmişti.

Google, blogunda yaptığı açıklamada akıllı kontakt lens hakkındaki açıklamalarını yaptı. Bu Google Glass gibi günlük kullanımlı değil. Bu lenslerle şeker hastaları, akıllı lens kullanıcılarının kanındaki glikoz seviyesini ölçmesine yardımcı olacak.

Proje henüz yapım aşamasında. Testleri sürüyor. Akıllı lens üzerinde kablosuz iletişim yongası ve glikoz seviyesini ölçen bir sensör var. Bunların hepsi oldukça küçük. Işin diğer teknolojik kısımları lensin ayrı yerlerine yerleştirilmiş.

Akıllı lens, vücuttaki glikoz seviyesini ölçmesinde göz yaşını kullanıyormuş. Eğer ki glikoz seviyesi fazlaysa lensler parlıyormuş.

Google elbette bu projeyi tek geliştirmiyor. FDA ile işbirliğinde. Bu proje gerçekleşirse sağlık sektöründe fazlasıyla kullanılacak.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER