Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Kickstarter Hacklendi 27762776 GÖRÜNTÜLEME

Kickstarter, kredi kartı bilgilerine erişilmemesine rağmen kullanıcı adı ve şifre bilgilerinin çalındığını söyledi. Crowdfunding, Kickstarter web sayfasının dün hacklenildiğini, kullanıcı adları ve şifrelerin çalındığını, bazı bilgilerinin de değiştirildiğini açıkladı. Güvenlik önlemleri arttırılmış

Şu anda güvenliğini güçlendirdiğini de belirtti. Kickstarter aslında çarşamba günü hacklenildi. Bunu ise dün duyurdu.

CEO Yancey Strickler, kullanıcılarına email ile, "Gerçek şifreler açığa çıkmadı ancak yeterli güce sahip olmayan, özellikle de zayıf şifreler parola tahminiyle çalmak için kötü niyetli bir kişi için mümküdür." dedi.

Erişilen veriler de e-posta adresleri, adresleri ve telefon numaraları dahil. Kredi kartı verilerine erişelemediği söylendi.

Strickler, yazısında "Hesabınızda herhangi yetkisiz faaliyet için hiçbir kanıt yoktur" dedi. Kullanıcılara kendi hesabının parolasını değiştiresi tavsiye ediliyor, aynı şifreleri kullanan hesapların da olduğu tespit edilmiş.

Kickstarter insanlar fonuyla projelere bağış yapabilir bir sitedir. Şirketin güvenlik haberinde, sadece son dört basamak üzerindeki kredi kartı bilgilerinizi saklamaz ve bu numaralar hackerlar tarafından erişilebilir değil denildi.

Kickstarter, çarşamba günü ihlalden haberdar olmasına rağmen, bu soruşturma tamamlanana kadar sonra müşterilerine anlatmak için beklediğini söyledi. Facebook kullanıcı adlarıyla girişe, Kickstarter almak için bu log-in sistemi kullanmak isteyenler için tehlikede değildi.

Kaynak: Network World

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

9.5.2011

BilişimLife Yayında3046

11.5.2011

Google'dan online müzik hizmeti3036