Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Ubuntu Topluluk Konseyi Linux Mint ve Diğer Dağıtımların Neden Sözleşmeyi Imzalamaları Gerektiğini Açıkladı 25042504 GÖRÜNTÜLEME

19.2.2014

Açık Kaynak

Rserit

Ubuntu Topluluk Konseyi, Linux Mint geliştiricileri adına Ubuntu depolarında gelen paketi dağıtmak için neden bir lisans anlaşma imzalamak zorunda olduklarını resmi bir açıklamayla yayınladı. Bir süre önce Linux Mint, güvenlikle ile ilgili anlaşmazlık sırasında proje liderleri ilginç şeyler söyledi.

Clement Lefebvre, "Şahsen Canocical'da yasal bölümümüz adına konuştuk. Başka nedenlerle, LMDE ve Mint hakkında onlar bize ikili paketlerini kullanmak için bir lisans gerektiğini söylediler. Hangi depoları kullandığımızı ve ne yaptığımızı bilmiyorlar" dedi.

Bir kaç ay sonra, Ubuntu Topluluk Konseyi geliştiricileri bir lisans anlaşması imzalamak için neden ihtiyaç açıklayan, bu konuyu netleştiren bir bildiri yayınlamaya karar verdi.

Ubuntu Topluluk Konseyi bildiri de şunları söyledi:

"Inanıyoruz ki Linux Mint bize karşı hiçbir kötü niyeti yoktur, Ubuntu Topluluğu veya Conical, Conical çalışanlarını engellemek niyetinde olmadıklarına inanıyoruz. Bu lisans yardım sağlayacaktır. Linux Mint beğeni topluyor ve onları başarılı görmek istiyoruz.

Şu anda Ubuntu'nun başarı anahtarlarından biri de, masüstünde, telefonda veya bulut üzerinde Ubuntu kullanırken tüm kullanıcılara iyi tasarlanılmış, güvenilir ve keyifli ortam uyum içinde sağlanıyor. Bu amaçla insanların Ubuntu'yu görünce hepsi inşa bakımından yazılım konusunda arkamızdadır".

Kısacası, Canonical Ubuntu marka ve onunla birlikteki giderler hakkındaki her şeye sahiptir. Tutundurmak ve markaları korumak için gereklidir. Garip geliyor ama aslında çok önemli bir kuraldır.

Ubuntu Topluluk Konseyi, Canonical değildir. Bu aklınızda olmalıdır. Bununla birlikte, bu ifadenin fikir ve mesaj bakımından Ubuntu depolarında kullanan diğer dağıtımların yükümlülüklerini değiştirmez.

Kaynak: Softpedia

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

11.11.2011

Fedora 16 çıktı!4244

16.1.2012

FreeBSD 9.0 çıktı3822