Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Microsoft Windows'un Ücretsiz Sürümü Geliyor 17751775 GÖRÜNTÜLEME

Microsoft, Windows'un orjinal ücretli sürümüyle hemen hemen aynı özellikte olan Windows'un ücretsiz sürümü üzerinde çalıştığını rapor etti. Tabi ki her zaman söylendiği gibi "Ücretsiz Windows" söylemi bunca yıl dilden dile dolaşmıştır ancak aslında işletim sistemi bir korsan kopyasıdır.

Hiç şüphe yoktur ki Windows masaüstü işletim sisteminde dünyaya hakim. Bunu yıllardır devam ettiriyor. Dünya çapındaki birçok kişi ve analistler, geleneksel masaüstü platformu yaptıkça Windows'un yavaşça müşteri ve itibarını kaybedeceğini belirtiyor.

Şimdikiye kadar profesyonel sürümü 200$ olan Windows 8'in temel lisansı 120$'dır. Oldukça pahalı bir işletim sistemi. Bu nedenle olabilir ki daha fazla kullanıcıyı sistemlerini yükseltme için ikna etmeyi başaramadı. Tabi ki Windows'un ücretsiz bir sürümü oldukça mantıklı gözüküyor.

Microsoft'un yeni CEO'su Satya Nadella, öncelik hedeflerinin önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yeniliklerini son kullanıcıya ulaştırmak olduğunu belirtiyor.

Yani web üzerinden ulaşan tüm bu söylentilere göre son zamanlarda Microsoft, özellikle müşterileri için ücretsiz Windows sürümü inşa etmeyi planlıyor. Dahası, OEM cihazlarda kendi ürünlerini markalaştıracak. Bing gibi. OEM'ler büyük olasılıkla Windows'u mümkün olduğunda düşük fiyatlarda tutmak amacıyla ücretsiz oluşturulacak, böylece Microsoft'un modern işletim sisteminin benimsenmesi arttırılmış olacak. Bu gayet mantıklı.

Ücretsiz Windows hakkında bilinmesi gereken bir şey var. Eğer bu özel sürüm Windows 8.1, Bing ile geliyorsa, tıkladığınız yerlerde Bing ürünlerini sıkça göreceğinizden şüphe yok. Reklamlarını her yerde görebilirsiniz. Yani internete girdiğinizde çıkanların haricinde, Denetim Masası'nda, Başlat ekranında veya uygulamalar kısmında, her yerde Bing olabilir.

Bu sürüm ücretsiz olabilir ancak özgür olmayacak. Windows'u size ücretsiz kullandırıyor; ama bir reklama tıkladığınızda sizden yine parasını alıyor. Bu sürümü kullananların çoğu reklamlara tıklayacaktır.

Microsoft açısından karlı bir iş. Ücretsiz Windows sürümü ne kadar başarılı olursa, diğer ürünlerinden aldırmak adına sizden lisans almanızı isteyebilir.

Eski CEO'su Steve Ballmer, Microsoft, Google ve Apple gibi piyasa devlerinin en karlı şirket olduğunu, Windows sürümünün tamamen ücretsiz olmasının pek mantıklı olmadığını belirtti. Sözde özgür bir yapıdan para kazandırmanın yolu Bing ürünleri ile uygulanacak teşvikler yoluyladır.

Windows'u ücretsiz kullanmak rüyalarda bile olmasa da mümkün olacak ancak Windows, Linux gibi olmayacak.

Kaynak:
Softpedia

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4484

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3625