Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Google+ Yayın Hayatına Başladı 26102610 GÖRÜNTÜLEME

Google'ın yeni sosyal paylaşım servisi Google+, kısa bir süre önce yayın hayatına başladı.

Google Buzz ve Google Wave servislerinde olduğu gibi şimdilik sadece davetiyesi olan kullanıcıların yeni sosyal ağ projesi, Google'ın önceki denemelerinde hatalarından ders aldığını da gösteriyor gibi.

Henüz FriendFeed'den bir farkı yokmuş gibi görünen Google+, henüz yeni hayat bulmuş bir proje için epey iyi bir konumda ve deneme sürecinde kullanıcılardan gelecek bildirimlerle de gelişmeye açık bir proje. Hali hazırda kullanımda olan PicasaWeb ve Google Buzz gibi hizmetlerde yer alan içeriği kullanıyor ve bu adreslere de kolayca ulaşabilmemizi mümkün kılıyor.

Google+'ta, birçok sosyal ağ paylaşımında olduğu gibi durum iletileri yazmamız mümkün. Bir durum iletisi içerisinde en fazla yazabileceğimiz karakter sayısı Twitter'da 140, Facebook'ta 420 iken, Google+'ta bir sınır yok. Ancak uzun yazıların diğer gönderileri okumamızı zorlaştırmaması açısından 405 karakterden uzun yazıların geri kalan kısmı gizleniyor ve ilgili düğmeye tıklayarak da yazının geri kalanını okumamıza müsade ediyor. Ayrıca bu durum iletilerimize fotoğraf, video, adres ekleyebilir ve konumunuzu belirtebilirsiniz.

Eklenen görseller veya video'lar, birçok kişi tarafından ayrı ayrı paylaşılabiliyor. Bu durumda,Tumblr'da olduğu gibi görseli veya video'yu ilk ekleyenin adı ve ilk durum iletisinin bağlantısı da kaynak olarak gösteriliyor.

Yeni sosyal ağ kavramımız: Çevreler

Sayfanın sağ üst köşesinde, Facebook’ta yer alan “Bildirimler” gibi burada da bir panel var ve sizinle ilgili olayları buradan kolayca takip edebiliyorsunuz. Google ve Gmail, Google Reader gibi diğer sayfalarda da yenilenen ve sayfanın en üstünde yer alan panel sayesinde, Google'da arama yaparken veya Gmail'de e-postalarınızı okurken, Google+ üzerinde gerçekleşen tüm olaylardan da haberdar olabiliyorsunuz.

Arkadaş listeniz Google+'da Çevreler olarak adlandırılıyor ve arkadaş gruplarınızı değişik çevrelere atayarak oluşturabiliyorsunuz. Bir kişiyi aynı anda birden çok çevreye de atayabilmek mümkün.

Daha önce Gmail'de de gördüğümüz sohbet uygulaması, Google+'ta da yer alıyor. Facebook Sohbet uygulamasına göre sahip olduğu en büyük artı, tüm Google Android cihazlardan da Gtalk, yani Gmail Sohbet servisinin kullanılabiliyor olması.

Kısa süre önce haberini yaptığımız Google +1 burada da yer alıyor. Facebook’un o meşhur "Beğen" düğmesi yerine, Google+'ta +1 düğmesi yer alıyor.

Henüz Google+'ta yerini almamış arkadaşlarınız varsa, onları davet etmek çok kolay. Yazacağınız durum iletisinin altına "Paylaşmak için çevre veya kişi ekleyin" yazan yere, eklemek istediğiniz kişilerin Gmail adreslerini ekleyebilir ya da önceden Gmail Rehber'de kayıtlı olan kişileri çevrelere ekleyerek tüm çevre üyelerini bir kerede davet edebilirsiniz.

Kaynak: TeknoKedi

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

9.5.2011

BilişimLife Yayında3056

11.5.2011

Google'dan online müzik hizmeti3044