Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Çin Windows XP'yi Bırakıp Linux Sistemlerine Geçiyor 19411941 GÖRÜNTÜLEME

Çin artık savunmasız Windows XP yerine ve ülkenin ağ altyapısını korumak için bir Linux işletim sistemi gelişimi üzerinde çalışıyor. Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Çin'in devlet haber ajansı Xinhua'a göre "Böyle bir işletim sistemi gelişimi için destek arttırılacaktır" denildi.

Ajans Çin'de PC'lerin yaklaşık %70'i hala Windows XP ürünü kullandıklarını, Microsoft'un desteğini çektiğini bile bile XP çalıştırılmasını söylediklerini belirtiyor.

Xinhua'ya göre Zhang Feng (Bakanlıktak baş mühendis), "Çin'in temel telekomünikasyon ağlarına doğrudan risk getirir ve genel güvenliğini tehdit eder" dediğini vurguladı.

Haber ajansı ne Linux tabanlı işletim sisteminin Windows XP'nin desteklediği tüm uygulamaları destekleyecek olup olmadığını ne de onu geliştirmek için bir takvim planlamasının olduğunu söylemedi.

Bu arada son kullanıcılar veri sızıntıları ve Internet kaynaklı saldırılara karşı korumak için Çin'de geliştirilen "kalkan" adlı yazılımı yüklemeleri öneriliyor. Microsoft, 8 Nisan tarihinde Windows XP için son güvenlik güncelleştirmesini yayınlamıştı.

Kaynak: Network World

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER