Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Windows 10 Çıktı! 26382638 GÖRÜNTÜLEME

Microsoft’un Windows işletim sistemi kullanıcılara yeniliklerini sundu, Bugün halka açık olmayan ancak basın mensuplarının davet edildikleri lansmanda yeni Windows işletim sisteminin adı ve özellikleri açıklandı. Aslında olay pek de sanıldığı gibi değil. Işin detay kısımlarını haberde.

Microsoft'un duyurusu burada yer alıyor.
Windows 10 olarak adlandırılan yeni işletim sistemi, Windows 9 beklentisini karşılanmadığı düşünülüyor ancak Microsoft, Windows 8.1’i Windows 9 olarak kabul ederek Windows 10 ile devam etme kararı aldı. Lansman’da işletim sisteminin adını Windows şefi Terry Myerson açıkladı ve daha sonra bazı detaylara geçiş yaptı. Yeni işletim sisteminin şimdiye dek Windows serisinde piyasaya sürülen en geniş cihaz seçeneğine sahip işletim sistemi olduğundan bahseden Myerson, bunun ardından bir kişiye ait tüm cihazlardaki Windows’ların birbiriyle senkronizasyonu sürdüreceğini de belirtti.Windows 10’un en önemli özelliğinin kullanıcılara tam ve doğru bir deneyim sunmak olduğu da yine Terry Myerson’un en dikkat çektiği noktalar arasındaydı. Myerson’un ardından sahneye Joe Belfiore çıktı ve Windows 10’un demolarından bir tanesini göstermeye başladı.



Bukonuda en çok dikkat çeken konu başlat tuşuna basıldığında klasik başlat menüsünün gelmesiydi.Yeni sürümde Windows 7 kullanıcılarının zorlanmadan yeni işletim sistemine geçiş yapmalarının hedeflendiği de belirtiliyor. Dolayısıyla başlat menüsünün varlığı pek de şaşılacak bir şey değil. Elbette metro arayüzüne alışan kullanıcılar yine bu arayüzden parçaları başlat menüsünde görebiliyorlar.Başlat menüsünde yer alan kutucukların yeniden boyutlandırılabilir olmaları da Windows 8 ile 7 işletim sistemlerinin bir şekilde harmanlandığını bizlere gösteriyor.Henüz işletim sisteminin tamamlanmamış olması ise kullanmak isteyenleri biraz üzecektir.

Belirli bir aralığın ardından Windows 10’un geniş kapsamlı testlerinin başlayacağı ve buna göre pek çok düzeltmenin gerçekleştirileceği de yine Belfiore tarafından açıklandı.Windows 10’un başlat çubuğundan yapılan aramalar hem internet sonuçlarını hem de bilgisayardaki yerel sonuçları birlikte barındırıyorlar. Böylece universal arama çok daha kolay bir hale geliyor.Işletim sisteminin Windows 8’deki uygulamalar gibi kullanıcıları masaüstünden çıkaracak modern uygulamalar yerine daha doğal bir yapı sunacağı kesin.

Kaynak: Avrupa Gazete

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4477

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3616