Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

2014 Yılındaki Artan Botnet Kontrol Sunucuları 19681968 GÖRÜNTÜLEME

1.1.2015

Güvenlik

Rserit

2014 yılında botnet kontrol IP'lerini en çok Rus ağlar ağırladı. Spamhaus'un (Siber Suçlular Botnet Işletimi) bildirdiği rapora göre 2014 yılında komuta ve kontrol (C&C) sunucuları biraz daha arttı. Kuruluş, 7182 IP adreslerini C&C sunucusu olarak bir noktada hizmet verdiklerini tespit etti.

2013 ile karşılaştırıldığında 525 adres daha fazla olarak görüldü, varlık sayısı bu yıl 7.88% arttı. Neredeyse 1200 ağda botnet denetleyicisi barındırıldı. Spamhaus, e-posta'daki spamları ve istenmeyen mesajlardan kaynaklanan IP'lerin bir listesini tutan bir kuruluştur. Bu listeler kullanıcıların spam maillerini kısmak adına e-posta sunucusu ve internet servis sağlayıcıları tarafından kullanılır.

Bu kuruluş ayrıca diğer belirli bir amaçla varlıkları sağlayarak kullanıcıları korumak adına bir Botnet Controller List (BCL) yönetiyor. BCL, hiçbir meşru hizmete bağlı kalmadan trafiği etkileme korkusu olmaksızın oluşturulan IPv4 adreslerini bloklayabilir.



Çarşamba günü yayınlanan raporda botnet kontrol adresleri 1182 farklı ağlar arasına dağılmış ve web sunucularında barındırıldığı söyleniyor. Spamhaus'un bu yılki verilerine göre Fransa, C&C sunucularını en çok OHV ağı içinde 189 taneyle barındırmış.

Diğer ülkedeki ağlar kuruluş tarafından oluşturulan ilk 20 içerisinde mevcuttur. Rusya dört ağlar üzerinden dağıtılan 278 tane komuta ve kontrol sunucularıyla listenin başında yer alıyor.. Hollanda 265 C & C sunucuları hosting dört ağları ile de çok baskın bir ülke oldu.

Kaynak:
Softpedia

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER