Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

2014 Yılında 1 Milyar Veri Tehlikeye Girdi 23522352 GÖRÜNTÜLEME

15.2.2015

Güvenlik

Rserit

2014 yılında bilgisayar korsanları tarafından sızdırılmış veri miktarları dikkate alınarak geçtiğimiz yıl veri ihlalleri yılı oldu ve bu veri ihlali bir şirketten yıllık rapor şeklinde yansıtıldı. Rakamlar geçtiğimiz yıla göre %49 artış göstererek %78'den fazla kayıt çalındı.

Breach Level Index (BLI)'in raporuna göre şirket,  portföyüne SafeNet tarafından geliştirilen bir servis için 890$ / 781.5 milyon dolar ödedi.

BLI'dan alınan bilgiye göre, veri kaybı dünya çapında yürütülen gözlemlere göre 1.500 'den fazla saldırı oldu. Home Depot (109 milyon kayıt), JPMorgan Chase (83 milyon kayıt) ve eBay (145 milyon kayıt) yüksek bir risk skoru ile müşteri bilgilerini kaybetti. Bu listeye yüksek katkıda bulunan diğer firmalar ise Güney Kore finansal kurumlar (104 milyon) ve Çin perakendeci AliExpress (30 milyon kayıt) oldu. Saldırıların gerçekleştirdiği en yaygın neden kimlik hırsızlığı oldu.

Gemalto'da Veri Koruma ve Kimlik Stratejisi Başkan Yardımcısı Tsion Gonen, "Kimlik hırsızlığı suçu ya da diğer ciddi suçlar bir dizi sahte kimlikler yaratarak, yeni sahte kredi hesaplarının açılmasına yol açabilir. Veri ihlalleri daha kişisel hale geldikçe, ortalama kişi için riske maruz kalma evrenin genişlemekte olduğunu görmeye başlıyoruz" şeklinde bir açıklamada bulundu.

Kaynak: Softpedia

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER