Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

AdBlock Eklentisi Reklamcılara 21.8 Milyar Dolar Kaybettirdi 40434043 GÖRÜNTÜLEME

Pagefair Adobe araştırmasına göre bir tarayıcı eklentisi olan AdBlock, reklamcılara tamı tamına 21.8 milyar dolara kaybettirdi. Özellikle mobil sürümünün de olmasıyla birlikte bu zararı arttırdı. Hem mobil hemde masaüstü cihazları ortamında AdBlock'un kendisini geliştirmesi, zararı arttırdı.

Android kullanıcıları AdBlock'u Firefox ile kullanabiliyor. iOS kullanıcı için ise JailBreak yaparak bu eklentinin kurulumu sağlanıyor.
AdBlock eklentisi, reklam içeriğini açtırmıyor. Haliyle reklamı indirmemiş oluyorsunuz. Günümüzde o kadar çok reklam saçan yerler var ki 3G kullanan bir insan için kota problemi olduğundan reklamlar sayesinde aşım sorunu oluşuyor. Aynı zamanda flash animasyonlu olan reklamlar bellek ve işlemci kullanım oranını arttırıyor. Bilgisayarınız kasabiliyor.

Pagefair Adobe'un AdBlock araştırmasında, yıllara göre eklentinin büyümesi, kıtalara göre kullanım oranları, toplam zarar oranları gibi birçok istatiksel veri bulunuyor.





Rapora buradan ulaşabilirsiniz.

BilişimLife olarak beter olsunlar diyoruz ve internetteki orjinal içeriğin daha fazla arttırılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

9.5.2011

BilişimLife Yayında3060

11.5.2011

Google'dan online müzik hizmeti3049