Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Wine Emülatörü Intel Işlemcili Android Telefonlarına Geliyor 31393139 GÖRÜNTÜLEME

CodeWeavers CEO'su Wine ve CrossOver yapımcıları, Wine'ın Android telefonlarına geldiğini belirtti. Ancak ne kadar para kazanılabileceği henüz net değil. Wine açık kaynak kodlu emülatör. Linux ve Mac OS X sistemlerinde yaygın kullanılır. Windows uygulamlarını çalıştırmasında yardımcı olur.

Şimdi ise Codeweavers, Wine ve CrossOver'ı üreten şirket, Windows uygulamalarını çalıştırmak için Android telefonlara yeni bir sürüm yayınlayacağını belirtti. Bu gerçekten harika bir haber. Ama bir sorun var. CodeWeavers, uygulamaların nasıl para kazandıracağının yöntemini henüz bulamadı. Bu konuda bir zorluk yaşıyorlar. Bu harika bir fikir gibi görünebilir; ama günün sonunda fare ve klavye olmadan Android sistemde çalışan bir Windows uygulamanız olacak. Muhtemelen bu bir pazar için belirtildi; ama bariz bir kimse değil.

Wine yalnızca Intel işlemcili telefonlar için geliyor. ARM işlemcilerde şu an için çalışmayacak. Bunun nedeni ise ARM işlemcilern sınırlamaları çoktur ve performans açısında Wine geliştiricileri için çok fazla engel var gibi gözüküyor. Sadece yakın zamanda olmayacak, bu olmayacak demek değil.

Jeremy White'ın WineConf 2015'teki bir konuşması bulunuyor.



Kaynak: Softpedia

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4479

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3618