Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Ubuntu 16.04 LTS 7 Yıl Sonra Boot Splash Ekranını Plymouth'la Değiştiriyor 66366636 GÖRÜNTÜLEME

9.12.2015

Açık Kaynak

Rserit

Ubuntu geliştiricileri, Debian'ın son sürümüyle Ubuntu'da bazı özellikleri birleştirdi. Ubuntu geliştiricileri nihayetinde Debian'dan Plymouth paketini Ubuntu 16.04 LTS ile birleştirdi. Plymouth, normal kullanıcılar için her şey değil, SSD sürücüsü kullanan kullanıcılar için görülebilir bile değil. Bu uygulama "splash" ekrana yansıyan bir yenilik, Ubuntu'yu başlattığınızda karşınıza çıkan "process" ekranı. Bu yenilik tatlı bir resimden daha fazla sorumluluk içeriyor ve temasal. Kullanıcının daha çok hoşuna gidiyor.



Bazı bilinmeyen sebepler için, muhtemelen yayınlanan güncellemelerle depolarda yer alır. The Plymouth bileşeni Debian'dan 2009'dan bu yana güncellenmemişti. Uzun bir zaman sonra, fakat Ubuntu geliştiricileri, Ubuntu 16.04 LTS için önemli değişiklikler yaparak yayınladı.

Plymouth karmaşık yapıda bir bileşen. Klasik, basit ve sade temalar barındıran Debian tabanlı sistemlerden daha iyi. Ubuntu'nun web sayfasında bu haberi görebilmek mümkün.

Ubuntu Wiki'de Plymouth hakkında şöyle yazılmış:
"Plymouth, Ubuntu sistemi açılırken ve kapanırken çıkan grafiksel 'splash' ekran uygulaması".

Plymouth, mümkün olan desteklenmiş scriptler ve sistem başladığında çalışan scriptlerle ve sistem kapandığında KMS (Kernel Mode Setting)den faydalanıyor.

Tabi ki hızlı bir SSD sürücünüz olduğunda neler olduğunu görmeyeceksiniz. Fakat bu gerçekten önemli. Tüm değişiklikleri kontrol edebiliyorsunuz.

Kaynak: Softpedia

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

11.11.2011

Fedora 16 çıktı!4234

16.1.2012

FreeBSD 9.0 çıktı3809