Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Microsoft Azure Linux Sertifika Eğitimi Düzenleyecek 43524352 GÖRÜNTÜLEME

17.12.2015

Genel Bilişim

Rserit

Birkaç yıl önce Linux ve Microsoft açık kaynak yazılım konusunda birbirlerine çok zıttılar. Ancak teknoloji devi yaklaşımını yumuşattı ve yakın geçmişte birçok kez Linux'a yaklaşımını gösterdi. Benzer haber, Microsoft Azure'de Linux sistemlerini yönetmek için sertifikasyon programı sunacak.

Başlangıçta Microsoft Linux'u sever derken şaka yapmıyorduk. Microsoft şimdi Linux ile birçok kez çalışma yaparak bizi haklı çıkardı. Bu kesinlikle birkaç yıl önce düşünülemezdi, eski CEO Steve Ballmer sayesinde bir şeyler gelişti. Satya Nadella liderliğinde, Microsoft'un eylemlerinde gözle görülür şekilde birçok şeyi görebilirsiniz. Microsoft, Azure Cloud'da Linux sistemleri nasıl yönetilir adlı sertifikasyon programı başlatacak.

Azure, diğer birçok platform gibi kullanılan büyük bir servis. Amazon Web Servis, Google ve IBM ile birlikte sektörün en büyük isimlerinden birisi. Azure platformu üzerinde Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) Azure Linux sertifikasyon programı var. Microsoft kendi web sayfasında bunu açıkladı.

Bu sertifika, Microsoft Azure'de karmaşık özellikli Linux çözümlerini korumak adına açık kaynak yeteneklerinizi gösterir. Aynı zamanda günümüzde popüler olan Linux sistem yönetimi becerilerinizi doğrular. Cloud Computing gelişiyle, Microsoft şirketi müşterilerinin taleplerine odaklanmaları gerektiğini fark etti. Ne olursa olsun müşteriler Azure'da yazılımlarını çalıştırabilmeli bakışına sahip oldular.

Şu iki sınavı geçenlere sertifika veriliyor: Implementing Microsoft Azure Infrastructure Solutions ve The Linux Foundation Certified System Administrator.

Microsoft'un web sitesinde kurs hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER