Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Xamarin Tüm Visual Studio Kullanıcılarına Ücretsiz 41534153 GÖRÜNTÜLEME

Microsoft geçtiğimiz ay Xamarin'i satın aldığını duyurmuştu. Şimdi ise Microsoft'un neler planlayabildiğini anlayabiliyoruz. Işte haberlerden biri de, Xamarin tüm Visual Studio kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulacak. Üstelik açık kaynak dünyasına da katkısı olacak. Birçok haber ve duyurular oldu.

Bilindiği üzere Xamarin, Visual Studio Enterprise sürümündeydi. Artık Enterprise, Professional hatta Community (ücretsiz sürüm) kullanıcılarına bile ücretsiz olarak sunulacak. MAC kullanıcıları için, Xamarin ücretsiz bir uygulama yapıyor. Microsoft, Xamarin'in bazı özelliklerini göstermişti, Windows'ta iOS emülatörünü çalıştırması da buna dahil. Windows kullanıcıları da artık multi-touch desteği edinmiş oldu.

Diğer bir duyuru notuysa, Xamarin şimdi açık kaynak ve .NET'in bir parçası. Speaking of Unity, JetBrains ve RedHat'ın hepsi .NET'i açık kaynak ve cross-platform olarak edinecek. Microsoft Build 2016 trendlerine devam ediyor. Tüm OS X ve Linux türevlerinde ve Windows işletim sisteminde açık kaynak ve cross-platform gelişimini arttırıyor. Hepimiz nasıl çalışacağını göreceğiz.

Kaynak: TheNextWeb

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4484

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3625