Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

openSUSE ve SUSE Linux Enterprise Server şimdi Windows 10 Store'da 20162016 GÖRÜNTÜLEME

Microsoft, geçen ay Build geliştirici konferansında yeni Linux dağıtımlarının Windows Mağazası'na geleceğini ve bugün Windows Insider programına katılan kullanıcıların openSUSE Leap 42 ve SUSE Linux Enterprise Server 12'yi indirebileceklerini açıkladı.

Ubuntu ve Fedora'nın yakın gelecekte Windows Store'da yer alacağı tahmin ediliyor ancak şimdilik Microsoft, içerdekilerin yardımlarıyla bazı testleri çalıştırmak ve ancak bunları yalnızca üretim halkası için kullanılabilir hale getirmek istiyor gibi görünüyor.

Windows Mağazası listesine göre hem openSUSE hem de SUSE Linux Enterprise Server, Windows 10'un 16190 veya üstü sürümlerinden indirilebilir. Insiders için son build insider şu anda 16226.

Microsoft, kullanıcıların Windows depolarında bir veya daha fazla Linux dağıtımı çalıştırmalarına izin vereceğini ve şirket şu anda birçok dağıtımı Windows Store ve Windows Subsystem for Linux (WSL)'a getirmek için birçok partnerle çalıştığını belirtti.

Windows Store'daki Linux dağıtımı ile Microsoft, tüm Windows 10 kullanıcılarına güvenli bir şekilde bunları sunarken, aynı zamanda kullanımı kolay bir indirme ve yükleme yöntemi sunar.

Windows 10 üzerindeki Linux, Microsoft'un işletim sisteminin yanında bir sanal alanda çalışır, ancak işletim sistemlerinin tam kurulumunun tüm özelliklerini kullanmaya devam edersiniz. Bu, BT profesyonellerinin, aynı zamanda Windows 10 S tarafından desteklenen aygıtlara sahip öğrencilerin Linux'u Microsoft'un işletim sisteminden vazgeçmeksizin güvenli bir şekilde çalıştırmalarını sağlar.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4477

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3616