Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

SQL Server 2017 Linux Analitik Verimliliği Arttırıyor 18241824 GÖRÜNTÜLEME

Microsoft, SQL Server 2017'yi Linux'a getirerek açık kaynak konusundaki sevgisini iki katına çıkardı ve bu destek, şirket içi Linux uzmanlığına sahip işletmelerin yükünü hafifletmeye yardımcı olabileceği gibi, aynı zamanda SQL işlevselliği için bir gereksinime yardımcı olabilir gibi görünüyor.

Bu yılın sonuna kadar mevcut olmasa da, erkenden benimseyen bir kişi, Linux için yeni desteğin önemli bir tersini buldu.

Finansal kuruluşlara tüketici kredileri konusundaki bilgilerini vermek için bir raporlama ve analiz platformu yapan bir yazılım şirketi olan dv01, bazı iş yükleri için Windows yerine Linux üzerinde SQL Server 2017 çalıştırıyor.

Şirketin Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Dean Chen, şirkete veri depolama gereksinimlerini azaltmaya, yönetim süresini kısaltmaya ve DevOps çalışmalarını basitleştirmeye yardımcı olan SQL özelliklerine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Ek bir fayda, şirketin - bir Linux mağazası - iki işletim sistemini desteklemesi gerekmiyor. Bu konuda Chen, "Mühendislerimizin birçoğu hala Mac'lerde olduğu için geliştirici süreç akışımızı geliştirebileceğiz" diyor.

Microsoft'un belirttiğine göre, şirket zaten Linux üzerinde çalışmayan SQL Server 2016'yı benimsemişti. Dv01, Mart ayında SQL Server 2017'yi en büyük veri kümelerinde test etti.

Microsoft CEO'su Satya Nadella geçen baharda Linux için SQL desteği verdiğinde Linux'un Microsoft'a olan rekabetinden dolayı şok edici bir hamle geldi. Şirket, bu yılın ortalarına kadar SQL Server'ın Linux için kullanılmasını planlıyor, Microsoft Başkan Yardımcısı Scott Guthrie daha sonra teyit etti. Amaç hem Windows hem de Linux için tutarlı bir veri platformu sağlamaktır.

Linux için SQL Server belirli bir veritabanı sorgu tablo uygulamalar için erişilebilir tutarken, depolama için Azure cloud şirket içi sunucularından veri göndermeyi sağlayan bir Stretch Database hizmeti gibi kullanıcıların sunucu yazılımından beklediğiniz temel özellikleri taşıyacak.

IDC analisti Al Gillen, "Müşterilere genişletilmiş ve güvenli bir veritabanı sunmak için izin Microsoft için önemli karardır. Bu önemli ürünü Linux'a götürerek, Microsoft çapraz platform çözüm sağlayıcı olma taahhüdünü kanıtlıyor." dedi.

Kaynak: Network World

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4485

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3625