Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Twitter Borsa'da Düşüş Yaşıyor 18621862 GÖRÜNTÜLEME

Twitter bugün ikinci çeyrek kazançlarını raporladı ve işler pek de iyi gitmedi. Sonuç olarak, bugünkü işlemde hisse senedi% 12'nin altına düştü.

Bugün, bugüne kadar kazandığı kazançların çoğunu da yok etti. Twitter'ın son raporu, aylık aktif kullanıcıların Wall Street'in analistlerinin beklediğinden daha hızlı şekilde büyümesi şirket adına olumlu bir sonuçtu. Bu çeyrekte, büyüyen ve reklamcılık faaliyetlerini durduran kullanıcıların Twitter hareketi bir kez daha gerçekleşti ve şirketin geleceği hakkında daha fazla şüpheye düştü.



Adil olmak gerekirse, şirket aylık aktif kullanıcılarının büyümesi üzerinde az da olsa öneme sahip. Twitter'ın gerçek kitlesi, çok sayıda içeriğin platformun ötesine taşındığını ve canlı videolara daha da genişlemeye çalıştığı göz önüne alındığında, ölçmek oldukça zor bir şey oldu. Şirket, bu MAU metriğinden uzaklaşmaya çalıştı, çünkü daha iyi veya daha kötüsü, büyümesi büyük olasılıkla Facebook gibi diğer reklamcılık ağlarına göre boyutlandırılıyor.

Bu hisse senedi dalışı, şirketin gelecekteki başarısının yeniden değerlendirilmesidir, ancak kısa vadede buna kesinlikle yardımcı olmaz. Twitter, hisse senedine dayalı tazminatlarını kontrol altında tutmaya çalışıyor ancak ekstra yetenek kazanma ve moral iyileştirme için bu fiyatı korumak da önemlidir. Twitter, algoritmik yayınlarla servisin kullanımını kolaylaştırmak gibi hizmeti daha iyi hale getirecek ürünler sunmaya çabalıyor.

MAU'lardaki bu saplantıyı gidermek için Twitter, günlük aktif kullanıcılarındaki büyümesini vurgulamaya başladı. Snap'in, Facebook'a bir alternatif olduğu yönündeki stratejisi budur. Amaç, Wall Street'i, hizmetin daha ilgi çekici olması nedeniyle gözbebeklerinin Facebook'un gözbebeklerinden daha değerli olduğuna ikna etmek ve insanlar gün boyunca birçok kez Twitter'a bakmak için çok daha fazla vakit harcıyor. Daha iyi katılım, daha pahalı reklamlar anlamına gelir; bu da şirketin motorunu yeniden başlatabileceği anlamına gelir; ancak bu DAU'ların büyümesi gerektiği anlamına gelir.

Şu an için Twitter, pazardaki diğer seçeneklerin yanı sıra büyük bir reklamcılık ürünü olarak da yardımcı olmuyor.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

9.5.2011

BilişimLife Yayında3063

11.5.2011

Google'dan online müzik hizmeti3051