Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

.NET Core 2.0 Linux'ta Kod Optimizasyonunu Genişletiyor 16681668 GÖRÜNTÜLEME

Microsoft'un açık kaynak versiyonlu, çapraz platform gerçek zamanlı platformu, Linux üzerinde Windows kadar iyi çalışacak. Şirket .NET Core 2.0 sürümünüyle profil yönlendirmeli optimizasyonu (PGO - profile-guided optimization) Linux x64'e getirecek. PGO, hızlı çalışan kodu üretmek için C ++ derleyicisi tarafından kullanılan native compilation teknolojisidir.

Microsoft'tan Bertrand Le Roy ve Daniel Podder blog yazısında, PGO'nun yürütülmesi ile ilgili bilgileri içeren bir eğitim çalışması ve daha iyi optimize edilmiş kod üretmek için eğitimin sonuçlarını kullanan bir yapı da dahil olmak üzere iki aşamalı bir işleme yer verdiklerini duyurdular. .NET Core 2.0 yükseltmesi hem Windows x86 hem de Linux x64 platformlarında .NET Core'a PGO optimizasyonlarını ekleyecektir. PGO, .NET Core 1.1 sürümünde Windows x64 ile çalışmaya başladı ve yıllarca Windows tabanlı .Net Framework'de kullanıldı.

Le Roy ve Podder'ın notlarına göre, Linux ekosistemlerindeki parçalanmalar, dağıtımlarda farklı derleyiciler için PGO'yu Linux'ta kullanmak için Windows'dan daha zor hale getiriyor.

.NET Core 2.0 şu an önizleme aşamasındadır. PGO sadece runtime ve JIT bileşenlerinin dahili native-compied bileşenlerinde geçerlidir, bu yüzden .NET Core kullanıcılarının avantajları gerçekleştirmek için herhangi bir şey yapması gerekmez. Yönetilen tüm uygulamalar otomatik olarak PGO'dan yararlanırlar. Yararları, başvuruya göre değişir. Le Roy ve Podder, "Bu sürümde, bu optimizasyonları, tipik .NET uygulamalarının profil verilerine dayanarak, runtime'ın native kısımlarına uyguladı. Gelecekteki bir sürümde, .NET'in yönetilen bileşenlerine benzer optimizasyonlar uygulamayı planlıyoruz." dediler.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4465

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3606