Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Windows Pazarında Düşüş Yaşanıyor 12981298 GÖRÜNTÜLEME

Windows, uzun yıllar en iyi masaüstü işletim sistemini kullanılıyor ancak NetMarketShare tarafından Eylül ayı için sağlanan en yeni istatistikler, Microsoft'u en azından bu alanda hakimiyeti konusunda biraz endişelendiren bir eğilime işaret ediyor.



Windows, şu anda masaüstü işletim sistemleri için önde gelen bir seçim, dergi kaynaklarına göre dünyanın dört bir yanındaki bilgisayarların en az% 88'inde çalışıyor. Apple'ın Mac'si ikinci sırada ve hala yüzde 6,29 ile geride, oysa Linux yüzde 4,83 ile üçüncü sıraya çıktı. Windows ve rakip masaüstü işletim sistemleri arasındaki fark, birçoğunun Microsoft'un şu anda endişe etmesi gereken bir şey olmadığını düşünmelerini sağlayabilirken, hem Windows hem de alternatiflerinin en son performansı, Redmond tabanlı yazılımlar için gerçekten güvenilmez bir eğilime işaret ediyor olabilir.

Her şeyden önce, Microsoft'un işletim sistemi geçen ay % 90.70'den 88.88'e düştü ve bu sadece 30 gün içinde oldu. Pazar payının% 1.82'sini kaybetti. Microsoft'un Windows 10 Creators Güncelleştirmesinin kademeli olarak tamamlanmasını tamamladığı ve Fall Creators Update adlı bir başka büyük sürümü tamamladığı ve PC kullanıcıları arasında yeni bir büyük gelişme çılgınlığı başlatması bekleniyordu.

Ardından, Apple'ın macOS'u. Cupertino'nun işletim sistemi % 5.94'ten % 6.29'ya yükseldi. Bu oran, bu yıl mayıs ayından bu yana dünya çapında PC'lerin% 6.39'inde çalışan en büyük pazar payıydı. MacOS daha sonra Ağustos ayında yüzde 5,94'e ulaşmadan yavaş yavaş düştü.

Ve şu an Microsoft'un ana meselesi haline gelen Linux. Açık kaynaklı Windows alternatifi geçtiğimiz ayın en büyük pazar payına ulaşarak bir önceki aya göre yüzde 3,37'den yüzde 4,83'e yükseldi. En azından bu büyüme etkileyiciydi; özellikle Linux, Mayıs ayında PC'lerin yalnızca yüzde 1.99'unda çalışıyordu.

Microsoft, yaklaşık 1,5 milyar Windows PC bulunduğunu iddia ediyor ancak hem Linux hem de macOS hızla büyümekte ve yazılım devinin pazar payını koruması bir zorluk olacak. Ancak aynı zamanda Microsoft rakipleri için, özellikle Windows ekibinin vaat ettiği hızlı sürüm hızı dikkate alındığında, bu sağlam büyümeyi sürdürmek giderek daha zor olacak.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4477

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3616