Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Canonical'ın Gözü IoT Cihazlarında 14741474 GÖRÜNTÜLEME

Canonical genel müdür yardımcısı Mike Bell, açık kaynak yazılım şirketinin kurumsal IoT'teki yerini almaya yönelik hareketi hakkında konuştu. Mark Shuttleworth 2004'te Canonical'ı kurduğunda, şirket arkasındaki fikir basitti: Bir masaüstü işletim sistemi olarak Ubuntu Linux'un kullanımını teşvik etmek. Önemli açık kaynaklı yazılım satıcısı IoT pazarını gözlemlediğinden on dört yıl sonra işler çok daha karmaşık hale geldi.

Canonical, hala masaüstü Linux için bayrağı elinde bulunduruyor ancak şirketin gerçek işi bulutta - Ubuntu'nun büyük kamu bulutlarındaki tüm Linux örneklerinin yaklaşık% 60'ını oluşturduğunu iddia ediliyor ve bu da teknoloji sektöründe bir sonraki hedeflemenin IoT teknolojileri olduğunu gösteriyor.

Canonical'ın aygıtlar ve IoT için başkan yardımcısı Mike Bell'e göre, işletmelerin IoT aygıtları için yazılım geliştirmeye başlama biçimleri onlar için avantaj sağlamıştı - şirketler sunucu veya masaüstü dağıtımlarını almaya ve bunları gömülü çalışan yazılımlara dönüştürmeye başladı. Ubuntu tanıdık ve iyi tanınmış bir çerçeve olduğundan başlangıç noktası olarak doğal bir tercihti.

Bell, Network World'e verdiği demeçte, "Büyüyen bir pazarı görebiliyoruz ve girmek için ihtiyaç duyulması gereken bir hayli zahmetli. Ancak bir işletim sistemini kesmekten başka yapmak zorunda olduğumuzu hissettik, bu nedenle güvenlik gibi gömülü aygıtların karşılaştığı başlıca zorlukların bazılarına odaklandık." dedi.

Gömülü ve IoT gizmolarının, bir veri merkezinde kilitlenen bir sunucudan çok daha fiziksel erişilebilir olma eğiliminin yanı sıra, gömülü ve IoT gizmolarının, bir veri merkezinde kilitlenmelerinden çok daha fiziki olarak erişilebileceği gerçeği de dahil olmak üzere, IOT için iyi bilinen bir konudur.

Şirket, Linux işletim sisteminin "küçük, işlemsel" bir versiyonu olarak nitelendirdiği Ubuntu Core bulunuyor. Şu anda, drondan akvakültürden tabelaya kadar çok çeşitli cihaz kategorisinde kullanılmaktadır. Canonical, IoT üzerindeki en küçük boyutlu şeyleri terlemiyor - Bluetooth özellikli ampuller Ubuntu Core için öncelik listesinde yüksek değil - ancak, biraz daha yetenekli olan parçalar tekerlek odasında. Bell'in örnekleri, akıllı hoparlörlerden, ev ve IoT ağ geçitlerinden, kuruluştaki üst rafa kadar her şeyi kapsıyordu.

Kaynak: Network World

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4484

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3625