Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Oracle Fn Projesiyle Sunucusuz Bilgisayar Uygulamalarına Katılıyor 13621362 GÖRÜNTÜLEME

Fonksiyonlara dayalı, açık kaynak kodlu sunucu içermeyen bilgi işlem platformu olan Fn, Docker'ı gerektirir ve başlangıçta Java'yı destekler. Açık kaynak kodlu Fn projesiyle Oracle, sunucu olmayan bilgisayar uygulamalarında bir sıçrama yaratmak istiyor.

Fn, tesis içi veya bulutta çalıştırılabilen, yerel bir sunucu olmayan platformdur. Docker konteynırlarının kullanılmasını gerektirir. Fn geliştiricileri başlangıçta Go, Ruby, Python, PHP ve sonradan planlanan Node.js desteği ile Java'da işlevleri yazabilecekler. Uygulamalar, kullanıcılar, bulut kullanarak sunucu hazırlama, ölçekleme veya yönetme ihtiyacı duymadan oluşturulabilir ve çalıştırılabilir.

Fn, adından da anlaşılacağı gibi, genellikle basit bir işleve yarayan küçük kod blokları olan işlevlere dayanır. Bir fonksiyonda, geliştiriciler sadece fonksiyonun yerine getirmesini istedikleri görev üzerine odaklanırlar.

Sunucu olmayan bilgisayar kullanımı ile geliştiriciler işlevleri yazarlar ve kaynaklar kendisine otomatik olarak ayrılır. Ölçeklendirme otomatiktir ve geliştiriciler yalnızca kullandıkları kaynaklar için ödeme yapar.

Amazon Web Hizmetleri'nin AWS Lambda platformu, belki de en çok bilinen serverless platformudur. Oracle, Fn'in geliştiricilerin AWS Lambda işlevlerini yerine getirmelerine ve "herhangi bir yerde" çalıştırmalarına izin vereceğini söylüyor.

Fn, Docker 17.05 veya sonrası ve Docker Hub hesabı gerektirir.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4465

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3606