Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Eclipse Altında Java EE'de Değişikliklere Başlandı 12781278 GÖRÜNTÜLEME

Java Enterprise Edition yeni sahibi, Java EE'nin nasıl çalışacağı ve destekleneceği konusunda değişiklikler yapmaya başladı. Oracle'dan Eclipse Foundation'a Java EE'nin (Enterprise Edition) sahipliğinde yapılan değişikliğin bir parçası olarak Java EE'nin nasıl çalıştığını ve yönetildiğini değiştirmeye başladı.

Birincisi, Oracle, açık kaynak yoluyla Java ile uyumlu bir uygulamanın olup olmadığını saptayan Java EE teknoloji uyumluluk kitleri (TCK) hazırlıyor. Eclipse Icra Direktörü Milinkovich, bunu "bu ekosistemin dinamiklerinde çok temel bir değişiklik" olarak nitelendirdi.

TCK'ların açık kaynaklı kullanımı kapsamında, kullanıcıların kendileri, Milinkovich'in önceki "ücretli oynama modeli" olarak adlandırdığı şeylere uyumu onaylamak için TCK'ları Java'yı kontrol etmenin bir yolu olarak kullanması yerine, uyumluluk açısından test edebilirler. EE ekosistemi olduğunu söyledi. Milinkovich, TCK'ların bu açık kaynaklı olması diğer sağlayıcıları Java EE tablosuna getirip umut verici hale getirmeleri gerektiğini ekledi.

Artık Java EE'nin kontrolünü elinde tutan Eclipse, Oracle'ın Java EE'ye ilişkin planlarını gözden geçirecek ve gerekli olduğunu düşündüğü ayarlamaları yapacaktır. Milinkovich, Oracle'ın Java EE için planladıklarınınkine benzer bulut ve mikroişlemci kabiliyetleri eklemesinin beklendiğini söyledi.

Oracle tarafından 21 Eylül'de açıklanan Java EE 8, bulut ve mikro servislerin Java EE'ye yerleştirilmesine yönelik platforma uyacak iki aşamalı bir planın ilk aşamasıydı. Milinkovich, Eclipse'in kurumsal Java için mikro hizmet teknolojileri sunan MicroProfile teknolojisini elinde bulunduğunu belirtti.

Java EE, Java SE (Standard Edition) üzerine kuruludur ve ölçeklenebilir büyük ölçekli, çok katmanlı ağ uygulamalarını oluşturmak ve çalıştırmak için bir API ve çalışma zamanı ortamı sağlar.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4465

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3606