Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

SQL Server 2017 Final Çıktı 21652165 GÖRÜNTÜLEME

SQL Server 2017'in son sürümü artık indirilebilir. SQL Server'ın yeni sürümü, bir önceki sürüme kıyasla çok sayıda geliştirmeye sahiptir. Mevcut yeni özelliklerden bazıları şöyle:

Çapraz platform desteği - SQL Server 2017'yi Windows, Linux ve Docker kapsayıcılarında çalıştırabilirsiniz.

Built-in intelligence - SQL Server, PREDICT işlevini kullanarak Python ve yerel skorlamayı destekler.

T-SQL Dil geliştirmeleri - T-SQL dilinde, grafik işleme, yeni dize işlevleri (TRIM, TRANSLATE, CONCAT_WS) ve veritabanı pazarında benzersiz olan toplam Japonca harmanlama (STRING_AGG) gibi çeşitli geliştirmeler var.

Akıllı sorgu işleme - Otomatik ayarlama, sorgu performansını sürekli olarak izler ve bazı performans gerilemesi algılanırsa önceki planları zorlar. Çoklu ifade tablosu değer işlevlerinin yürütülmesi, araya bölünmüş yürütme sayesinde daha hızlıdır. Toplu iş modu işleme, şimdi uyarlanabilir katılım operatörlerini içerir ve planları daha verimli bir şekilde yürütmek için bellek geribildirim bilgilerini kullanır.

Sütun geliştirmeleri - Kümelenmiş sütun stoğu dizinleri, LOB türlerini destekler ve NVARCHAR (MAX), VARCHAR (MAX) ve VARBINARY (MAX) sütunlarınızı 25 katına kadar sıkıştırmanıza olanak tanır, kalıcı hesaplamayan sütunlar, hesaplanan ifadeleri doğrudan doğruya yerleştirmenize olanak tanır, NONCLUSTERED COLUMNSTORE dizinleri çevrimiçi yapı / yeniden yapılandırmayı destekler.

Bellek içi OLTP geliştirmeleri - Bellek optimize edilmiş tablolar şimdi hesaplanmış sütunları destekliyor, safca derlenmiş modüller yeni dize ve JSON işlevlerini, CASE bildirimini ve WITH TIES'yi destekliyor.

Native import enhancements - BULK INSERT ve OPENROWSET, Azure Blob Storage'dan dosya yüklemenizi sağlar. Ayrıca, içe aktarma işlevleri gerçek CSV dosyalarını ayrıştırabilir ve alıntılanan karakterleri doğru işleyebilir.

Daha iyi izleme - Query Store artık bekleme istatistikleri hakkında bilgi sağlar ve bir sürü yeni DMV eklenir.

Bunlar sadece SQL Server 2017'de bulunan yeni özelliklerden bazılarıdır. SQL Server 2017'deki yeni özelliklerle ilgili daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4484

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3625