Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Universal Windows Platform (UWP) .NET Standart 2.0 Desteği Getiriyor 14501450 GÖRÜNTÜLEME

Microsoft, akıllı telefonlar ve tabletlerden vazgeçerse Windows 10 platformlarında Net yazılım geliştirmeyi hedefleyerek, birleştirmeye devam ediyor.Windows 10'u çalıştıran birden çok aygıtta uygulamaların geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla Microsoft'un Universal Windows Platform'u (UWP) şimdi .NET Standard 2.0 teknik özelliklerini destekliyor.

Ancak bu hareket, Microsoft'un akıllı telefonlar için Windows Mobile platformundaki hareketinin etkin bir şekilde çekildiğini açıklaması sonrasında geldi. Universal Windows uygulamaları da daha az etkin hale getirildi. Aslında Microsoft, mobil pazarını Google'a ve Apple'a etkin bir şekilde sunarken, çeşitli geliştirme araçlarında Android ve iOS için destek geliştiriyor.

UWP'nin hala PC'ler, Xbox oyun konsolu ve HoloLens artırılmış gerçeklik ekranı için Windows 10 uygulama geliştirmeyi destekleyeceği sözü veriliyor.

.Net Standard 2.0 için yeni UWP desteği .Net Framework 4.6.1, Mono 5.4 ve Xamarin'in de bulunduğu tüm .Net platformları için bir dizi API ile sağlanır. .Net Standard 2.0 için UWP desteği, onu diğer .Net uygulamalarıyla parite haline getirir.

.NET Standard 2.0 güncelleştirmelerini Visual Studio 2017 15.4 IDE aracılığıyla edinebilirsiniz. Geliştiricilerin Windows 10 Fall Creators Updates güncellemelerini gerektirir.

UWP, geriye dönük uyumluluk sorunu olan bir "kapalı platform" olduğu için eleştirildi. Fakat Microsoft, bahar 2017 UWP güncellemesi ve bu haftaki .Net Standard 2.0 desteği ile konsepte geri döndü.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4477

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3616