Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Artık Kodlarınızı .NET Framework'ten .NET Core'a Taşıyabilirsiniz 29032903 GÖRÜNTÜLEME

Windows Uyumluluk Paketi (Windows Compatibility Pack) beta, Windows, Linux ve MacOS web uygulaması geliştiricileri için .Net Core'a 20.000 API ekleyerek Windows'a özgü .Net Framework'e daha çok benziyor. Microsoft, geliştiricilerin genişletilmiş API erişimi yoluyla Windows tabanlı .Net Framework'ten çapraz platform .NET Framework'e geçiş yapmalarına yardımcı olmak istiyor. Ancak geliştiricilerin bu hareketi gerçekleştirip gerçekleştirmemesi Windows'la olan yakınlığına bağlı.

Microsoft, daha önce sadece .Net Framework için bulunan API'lere erişim ekleyerek Windows Uyumluluk Paketi'nin bir beta sürümünü kullanıma sundu. Sonuç olarak, .Net Core geliştiricileri ek 20.000 API'ye erişirler. Windows Uyumluluk Seti'ni bir NuGet paketi ile edinebilirsiniz.

.Net Framework, Windows masaüstü geliştirmesini vurgular; açık kaynak .NET Core, Windows, Linux ve MacOS için web uygulamaları oluşturmak için optimize edilmiştir. .Net Core'u portlamanın yanı sıra bunu yapmamak için sebepler var. Artı tarafta, .Net Core ölçeklenebilir ve Linux üzerinde çalışabilen web uygulamaları sağlar; .Net Framework API'lerinin eklenmesi .NET Core'u daha kullanışlı kılar. Eksi tarafta, WinForms, Windows Presentation Foundation veya ASP.Net gibi Microsoft masaüstü teknolojilerini kullanmak isteyen geliştiriciler .Net Framework ile sadık kalmalı.

.NET Core'a geçmek isteyen kimseler, aynı anda değil, bir dizi adım olarak yapmalıdır. Örneğin, bir Windows Server'da dağıtılan bir ASP.Net MVC uygulamasından Azure bulutundaki Linux'daki ASP.Net Core uygulamasına geçmek için Microsoft, .NET Framework'ü hedef alırken ASP.Net Core'a geçmesini öneriyor. Ardından, hala Windows'ta iken .Net Core'a geçersiniz. En son adım olarak Linux ve Azure'ye geçebilirsiniz. (ASP.Net Core, web geliştirme için .Net Core'u genişletir.)

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4477

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3616