Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Microsoft Balazor Projesi Web Tarayıcıda .NET Uygulaması Çalıştıracak 22452245 GÖRÜNTÜLEME

Web geliştirme için bir dönüm noktası olan Microsoft'un ASP.NET ekibi, WebAssembly taşınabilir kod biçimi aracılığıyla .Net'i tarayıcıda çalıştıran deneysel bir Web.UI çerçevesi olan Blazor'ı başlattı.

Blazor, hızlı, tek sayfalık .NET tarayıcı uygulamalarını basitleştirmek için tasarlandı. Blazor, CSS ve HTML gibi web teknolojilerini kullanırken, uyumlu bir web kullanıcı arayüzü oluşturmak için JavaScript yerine C # dilini ve Razor syntax kullanır. Web'e derleme için boyut ve yük saatinde etkili bir format sağlayarak, WebAssembly, .Net'in tarayıcıda çalıştırılmasını sağlar. Normal .Net derlemeleri WebAssembly tabanlı çalışma zamanı boyunca çalışır. WebAsembly tüm büyük tarayıcılar tarafından desteklenir ve derlenmiş kodun yerel hızlarda çalışmasına izin verir.

Blazor, Xamarin'in Mono .Net çalışma zamanında çalışır ve normal .Net derlemelerini yürütür. Daha eski tarayıcılarda çalıştırmak için .Net kullanarak bir ASM.js çalışma zamanına geri dönebilir. Microsoft'un amacı, .Net'i eksiksiz bir web geliştirme için konumlandırmak ve böylece standart .Net API'leri, araçları ve Blazor aracılığıyla altyapı oluşturma olanağı sunuyor. Sunucu tarafında, .Net performansı ve güvenliği sağlayabilir. Ancak Blazor, mevcut Universal Windows Platform veya Xamarim moble uygulamalarını tarayıcıya dağıtmanın bir yolu değil.

Microsoft, Blazor'un henüz kararlı bir proje olmadığını vurguladı bu geçici statü, şirketin .Net'i tarayıcıda çalıştırarak teknik sorunları araştırmasına olanak tanıyor. Microsoft, geri bildirim almak için ilk uygulayıcılarla etkileşimde bulunmayı planlıyor.

Blazor kaynaklarını yüklemek için Razor'un bir proje reposu var ancak bu noktada indirmek için hiçbir şey yok. Geliştiriciler repo klonlayabilir, kurabilir ve daha sonra testleri ve örnekleri çalıştırabilir. Yapılar için .NET Core SDK ve Node.js Version 8.3 veya üstü gereklidir.

Nerden geliyor bunun ismi?


Browser + Razor = Blazor.

Blazor için beklenen özellikler?


Blazor için planlanan özellikler şunları içerir:
- Bileşenlenebilir bir UI oluşturmak için bir bileşen modeli
- JavaScript interoperability
- Routing
- Layouts
- Forms ve validation
- Dependency injection
- Server-side rendering
- .Net debugging

MSDN üzerinden daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4477

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3616