Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Firefox 61 Web Geliştiricilerine Kod Denetimi Getiriyor 15921592 GÖRÜNTÜLEME

Firefox 61 Developer Edition, geliştiricilere kod denetimi ve iş akışı geliştirmeleri sağlıyor. Babel JavaScript derleyicisi ve Webpack modülü dağıtıcısı gibi araçlarla, Firefox 61, geliştiricilerin, kodun hiç bir zaman küçültülmemiş veya paketlenmemiş gibi, hata ayıklayıcısındaki orijinal kodları incelediğini ve etkileşimde bulunabilmesini sağlar.

Mozilla ayrıca React ve diğer frame bileşenleri ve kapsamları incelemek için yerel destek geliştiriyor. Ayrıca geliştiricilerin belirli bir iş akışına uyacak şekilde araçlar düzenlenebilir. Örneğin, geçerli pencereye sığmayan sekmeler bir taşma menüsünde hızlıca erişilebilir. Ağ paneli, ağ daraltma için aşağı açılan menüler ekleyerek HTTP Arşiv (HAR) dosyalarını içe ve dışa aktarır. Geliştirici sürümü ayrıca akıllı telefonlarda ve tabletlerde kullanılan AARch64 CPU mimarisi için WebAssembly bytecode formatı için çok katmanlı bir derleyici uygular.

Firefox 61'in kullanıcı için üretim sürümü 26 Haziran'da yayınlanacak. Sürüm 61 geliştirici sürümündeki diğer özellikler şunları içerir:

- Siteler, kendi arama API'lerini OpenSearch meta verileriyle tanımlayabilir. OpenSearch biçimi, bir web sitesinin bir arama motorunu tanımlamasına izin verir, böylece bir tarayıcı veya başka bir istemci uygulaması tarafından kullanılabilir.

- Geliştirici sürümündeki karanlık tema, yeni bir sekme sayfası da dahil olmak üzere, tarayıcının daha fazla bölümünü karartmaktadır. CSS stil sayfaları artık birden çok iş parçacığıyla ayrıştırılır; bu, özellikle birden çok stil sayfası tek bir sayfada olduğunda, web siteleri için ilk boya sürelerini geliştirebilir.

- MacOS'ta, tarayıcı eklentileri artık Windows davranışıyla eşleşen ayrı ve özel bir işlem olarak çalışır. Bu, bir eklenti çalışıyor olsa bile tarayıcının yanıt vermesine izin verecektir.

- Yeni Erişilebilirlik Denetçisi aracı, bir sayfanın mantıksal yapısını bir ekran okuyucuda veya yardımcı yazılımda görünebileceği gibi ortaya çıkarır.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4479

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3618