Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Google Desktop Emekli Oluyor 31683168 GÖRÜNTÜLEME

Google Desktop, bilgisayarınızdaki sabit disklerde depolanan dosyaları ve çeşitli verilerde kişi arama yapabilmeniz için tasarlanmış, 2004 yılında başlatılan bir uygulama. Ancak bu yıl emekli olmaya gidiyor. Google Labs üzerindeki binlerce geliştirici için pek de iyi bir haber sayılmaz.

Google Desktop, Microsoft'a karşı amaçlanan ve Windows işletim sistemlerinde bulunan yerel arama işlevini geliştirmek için amaçlanan ilk ürünlerden bir tanesi. Microsoft, Yahoo ile kendi ürünlerini piyasaya sürdü  ve bu meydan okuma bir rekabet alanı haline geldi.

Ancak Google, cloud computing, Web uygulamaları, online veri depolama ve dosya konsepti ile kullanıcıları kullanıcı popülerlik seviyesi arttı ve Google Desktop uygulamasını emekli ettirme kararıı verdi.

Bunun yanında işletim sistemleri de kendi yerel arama işlevselliğini geliştirmiş olması, emeklilik kararlarından bir tanesi oldu.

14 Eylül gibi Google Desktop'un geliştirilimi ve büyük güncellemeleri duracaktır. Ki bu uygulama milyonlarca insan tarafından geliştirilmekteydi. Bunun yanında Google Desktop API'leri (uygulama programlama arayüzleri), hizmetler, eklentiler ve gadget'lar için de destek sona erecek.

Google Desktop
kurucularından Larry Page, Nisan ayında Genel Müdür olarak devralındı yılından bu yana yapılan bir dizi ürün kapamaları biridir. Şirketin sayfasında "daha az oklar arkasında daha fazla odun." diye bir açıklama yaptığı görüldü.

Desteğin durdurulan ürünler arasında Google Health ve Google
PowerMeter'de bulunuyor. Şirket ayrıca, Google Labs'in web sitesi kapatma aşamasına gidiyor ve son bir ay içinde alınan kararların iptal edilmeli gerektiğini bildiriyor.

Kaynak: ComputerWorld

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4465

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3606