Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Net Monitoring Tool IPv6 ile geliyor 27232723 GÖRÜNTÜLEME

23.10.2011

Genel Internet

Rserit

Ağ satıcıları, servis sağlayıcı ve kurumsal ağların IPv6 ile yakın vadeli bir değişimin için hazırlanılan bir başka işareti olarak, Paessler AG, yeni nesil Internet Protokolü destekleyen ağ izleme aracını yeni bir sürümünü sevkıyatına başladı.

Paessler PRTG Network Monitor v9 ağlar üzerinde hem IPv4 ve IPv6 cihazlar için otomatik bulma özellikleri ve Packet Sniffer dahil olmak üzere geniş bir dizi sensör tipi çapında IPv6 destekler. Simple Network Management Protocol (SNMP) ile ilgili ürün özellikleri desteği IPv6 ve IPv4 Internet Protokolü, güncel sürümünde bulunmakta.

Paessler Almanya merkezli Kuzey Amerika genel müdürü Ken Sanofsky, "Biz uzun bir süre için IPv6'dan söz ettik, ama şimdi uygulamaya başlama zamanı geldi." diyor. Sanofsky şu sözleri de ekledi: "Müşterilerimizin çok küçük bir yüzdesi bugün üretimde IPv6 kullanıyor. Ama biz (IPv6'ya geçiş sürecinde) önünde ve dışında kalmak isteyen müşterilerimiz için gelişimi başlattık."

Yeni IPv6 özellikleri, hiçbir ek ücret ödemeden yazılımı ile birlikte geliyor. Sanofsky, "Gerçekçi olan IPv6, IPv4 adresleri tükendi gitti. Işletme ağlarının bugün çalışması önemli değil, IPv6 yükseltmeleri gerekli, sadece bir zaman meselesi.''diyor. Sanofsky şunu da konuşmasına ekledi: "Şimdi bizimki gibi bir altyapı ürünü ağlar için hazırdır. "

Paessler kendi iç ağ ve IPv6 desteğini deneyimleriyle yükseltilmiş ve 8 Haziran'da düzenlenecek olan Dünya IPv6 Günü, IPv6 için katılımcı olacaktır. Sanofsky, PRTG Ağ Izleyicisi'ne IPv6 özelliğinin eklenilmesi hakkında "Bir BT ve mühendislik bakış açısı, hem de önemli bir çaba. Bu çaba bir kaç ay sürdü. Önemsiz değildi." dedi.

Şu iki protokol hakkında ufak bir bilgi vermek gerekirse, IPv4 adresleri 32 bit kullanır ve doğrudan Internet'e bağlı 4,3 milyar cihaz desteğini alır. Öte yandan, IPv6, 128-bit adresleri kullanır ve neredeyse sınırsız sayıda cihazları destekler.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

9.5.2011

BilişimLife Yayında3047

11.5.2011

Google'dan online müzik hizmeti3036