Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Windows Server 2012 Final Sürümü Ağustos'ta Geliyor 33323332 GÖRÜNTÜLEME

16.7.2012

Sistemsel

Rserit

Yakın bir zamanda Windows 8 işletim sistemini duyurunun ardından Microsoft, Windows Server 2012'nin (RTM) önümüzdeki ay Ağustos'ta yayınlayacağını burada belirtti. Şirket Toronto'da düzenlenen Worldwide Partner Conference'da RTM sürümü için duyurular yaptı.

Sunucu RTM ile Windows sunucularını OEM'le (orijinal ekipman üreticileri) birlikte satacak, yeni birimler böylelikle Windows Server 2012'ye kurulmayı başarılı kılacak. Sunucu işletim sistemi eylül ayında hazır olacak.

Bu sistemden beklentiler büyük. Büyük bir güncellemeyle gözlemciler tarafından işletim sisteminin bu sürümü kabul görülmüş. Bugüne kadar Windows Server 2012 yayın öncesi erken sürümleri Microsoft göre 500.000 'den fazla kez indirildi. Bu da gözlemcilerin bu sürümünü kabul gördüğünün kanıtı.

Microsoft, işletim sisteminin son ana sürümü için Windows Server 2008 R2'den bu yana (2 yıllık süre içinde) önemli bir çok özellik ekledi. Dosyalar ve işlemlerin kontrol erişimleri güçlendirilmiştir. Birden fazla Windows Server 2012 makineleri artık tek bir konsoldan, bir grup olarak yönetilebilir. Microsoft'un Hypervisor, Hyper-V içinde gömülü olarak yapılandırıp çalıştırabiliyorsunuz. Ve yeni bir dosya sistemi olarak Resilient File System (ReFS) geliştirilmiş. Isminden de anlaşıldığı gibi esnek dosya sistemi. Daha iyi ölçeklenebilirlik ve güvenilirlik sağlamak için tasarlanmış.

Windows Server 2012'nin arayüzü, Windows 8'de olduğu gibidir. Bu aynı Windows 7 ile Windows Server 2008 arayüzlerinin aynı olması gibi -tema hariç-. Ayrıca WPC ile birlikte, hosting sağlayıcı Rackspace şirketi Windows Server 2012 için özel bir ev sahipliği yapacağını duyurdu. Bu, Rackspace Cloud Server paketinin bir parçası olarak gerçekleşecekmiş.

Bunun da etkisiyle ekim ortalarında tam sürümün gelecek, şirket Microsoft'un geliştirme programına bağlı kalacak. Rackspace Ürün Pazarlama Müdürü Cole Humphreys, "Rackspace zaten Haziran ayında SQL Server 2012'yi başlattı. Biz Windows Server 2012'yi de başlatacağız, bize bulut teknoloji için mevcut en sağlam Microsoft ürünlerini verecektir." dedi.

Gelişmeleri Microsoft'un servislerinden takip edeceğiz, ona göre nelerin olduğunu öğrenebileceğiz.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER