Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Yeni Windows Phone 8'in yeni özellikleri! 31153115 GÖRÜNTÜLEME

19.7.2012

Mobil

Rserit

Bugün burada Windows Phone 8'in çıktığını bildirmiştik. Bilgisayarlar ve tabletler için çıkarıla ve yeni bir çığır açan Windows 8'i biliyorsunuzdur. Windows Phone görünümü için Windows 8 kullanılmış hatta benzemekten fazlasını taşıyor. Yapı bakımından Windows 8'den tanıdığımız şeyler içeriyor.

Windows 8'in başlat ekranını aşağıdaki şekilde:



Windows Phone 8 ile benzerlik çok daha fazladır. Windows 8 güvenlik teknoloji çekirdeği Windows Phone 8'de de bulunuyor. Bu, Windows Phone'nin yaygın ağ, güvenlik, medya ve web tarayıcı teknolojisi ve ortak bir dosya sistemi paylaşacağı anlamına geliyor. Daha iyi performans ile daha fazla özellik ve uygulama geliştiricileri için, donanım üreticileri için yeni fırsatlarla daha hızlı yenilik sunuyor.

Bir kaç özelliğini söylemek gerekirse:

Çok çekirdekli işlemci desteği: Değerlendirenler belirttiği gibi, Windows Phone tek bir işlemciye sahip telefonlar üzerinde çalışır. Ama Windows çekirdek piggybackingle biz donanım üreticileri için birden çok çekirdeğe destek sağlar.
Daha büyük, daha net ekranlar: Windows Phone 8 yüksek çözünürlüklü 720p görüntüler ile inanılmaz görüntüler sağlar. Yeni telefonlar için iki yeni ekran çözünürlüklerini (1280x768 ve 1280x720) destekler.
Daha esnek depolama: Windows Phone 8 çıkarılabilir MicroSD kartları destekler, böylece ekstra fotoğraf, müzik ve her ne olursa olsun sizin için önemli olan telefonunuzdaki her türlü dosyayı PC ortamına aktarabilirsiniz.
NFC kablosuz paylaşım:Gelişmekte olan kablosuz teknolojisi kısa mesafelerde telefonların aktarımını sağlar. Windows Phone 8, bu paylaşım fotoğrafları, Office dökümanları ve bilgileri daha kolayca, başka bir NFC donanımlı cihazla tek bir dokunmayla iletişime yardımcı olur. Bu çok rahat!
Internet Explorer 10: Windows Phone sonraki sürümü Windows 8 PC ve tablet için web tarama motoru ile birlikte gelir. IE10 tehlikeli web sitelerine ve kötü amaçlı yazılım engellemek için SmartScreen Filtresi gibi gelişmiş anti-phishing özellikleri ile, daha hızlı ve daha güvenlidir.
Cüzdan: Windows Phone 8 yeni dijital cüzdan özelliği iki büyük şeyler yapar. Birincisi parmaklarınızın ucunda banka ve kredi kartları, kuponlar, biniş kartları ve diğer önemli bilgileri tutabilirsiniz. Ikincisi ise taşıyıcı güvenli bir SIM ile eşleştirilmiş, uyumlu kasalardaki telefonunuzun bir dokunuşla her türlü şey için ödeme yapabilirsiniz.
WIndows Phone 8 ile haritalama yapıları: Daha iyi haritalar ve uçuş yönleri için Nokia harita platformu kullanılıyor. Nokia ile ortaklık yapılmış. Ortaklık, daha detaylı haritalar sağlamak ve turn-by-turn ile birçok ülkede yönlere, artı bir veri bağlantısı olmadan harita ile çalışmak için çevrimdışı harita saklama yeteği için yapılmış. Yani artık Windows Phone 8 ile çevrimdışı haritalara göz atabileceksiniz.
Soğutucu uygulamalar ve oyunlar: Widows Phone 8 ile daha eğlenceli oyunlar ve şaşırtıcı uygulamalarla yeni bir dalga oluşturuyor.

Işte Windows Phone 8'in başlangıç ekranı:




Gördüğünüz gibi, tema çok canlı ve renkler kontrol altında. Üç boyutta yeni bir palet ile, Windows Phone 8 daha kişisel olabiliyor. Aşağıda bu ekranla ilgili bir video yayımlanmış.



Windows Phone 7.8 de neyin nesi?

Yeni Başlangıç ​​ekranı çok kullanışlı ve Windows Phone herkese hitap edebilecek nitelikte. Bu yüzden Window Phone 8 yayımlandıktan sonra bir yazılım güncellemeleri mevcut olacak. Ancak bu güncellemeyle Windows Phone 8'e geçiş yapılamayacak. Bu güncelleme, şu andaki bir Windows Phone 7.5 kullanıcısı için, Microsoft, yeni Windows Phone 8'in başlangıç ​​ekranı ile bir güncelleştirme yayımlamayı planlıyor. Işte buna "Windows Phone 7.8" deniliyor.

Windows Phone 8'e güncellemeyle geçiş yapılamayacak. Bunun nedeni Windows Phone 8 teknolojisi aslında bir nesil değişimi. Eğer ki 8.5 gibi sürümler çıkacaksa, bunlar aynı nesil olduğundan geçiş yapılabilir. Ancak mevcut müşteriler için derinden ilgilendiren bir konu var. O da Windows Phone 7.8. Telefonunuzu dinamik, hoş tutmak istiyorsanız bu yeni güncellemeyi yapmanızı öneririz -yeni başlat ekranında-.

100.000 uygulama ve ötesi!

Bugün Windows Phone Marketplace resmen 100.000 uygulamaya vurmuş durumda ve daha hızlı halde Android oyunlarına ulaştı. Mağazada her gün 200'den fazla kitap teslim edildiği açıklandı. Bu bir dönüm noktasıdır ve geliştiricilerin ne kadar yetenekli olduğunun ispatıdır.

Geliştiriciler de düşünülmüş!

Uygulamalardan söz ettiğimizde sözettiğimize, geliştiriciler için Windows Phone 8'den ne bekleyebilirsiniz? Şöyle özellikler eklenilmiş:

Native kod desteği: Windows Phone 8 daha kolay daha hızlı çoklu platformlarda uygulamalar yazmak için tam C ve C + + desteği veriyor. Ayrıca Windows Phone 8 gibi Havok Vizyon Motor, Autodesk Scaleform, Audiokinetic Wwise ve Firelight FMOD gibi popüler oyun katmanın yanı sıra yerli DirectX tabanlı oyun gelişimini desteklemekte.
In-App satın alma: Windows Phone 8 ile uygulama yapımcıları kendi uygulamaları içinde sanal ve dijital mal satabilecek.
Entegre Internet arama: Internet aramalarıyla aynı arama arabirimini kullanarak, geleneksel telefon aramaları gibi cevap sağlanılmış. Windows Phone 8, geliştiriciler için mevcut arama özelliği içine VoIP uygulamaları oluşturabilmeye olanak sağlamış.
Phone 8, konum tabanlı uygulamaların arka planda çalışmasına izin veriyor, böylece telefonunuzda başka şeyler yaparken bile çalışmaya devam edebilirsiniz.
Windows Phone 8 Software Development Kit (SDK) ve yeni Visual Studio 11 tabanlı geliştirme araçları üzerinde geliştiriciler için çok daha fazlası olacak.

Windows Phone 8 çalışma yapısı

Windows Phone 8, özellikleri ve yetenekleri bir dizi tanıtıyor. Iş için harikülade özellikleri bulunuyor. Büyük bir şekilde işyerinde geçmekte olduğunuz şirketlerin ve BT departmanları için talepleri bulunur. Bu Windows 8 ile ortak bir özü paylaşan kullanıcıların yararınadır. Yeni iş-dostu özelliklerinden bazıları şunlardır: Cihaz şifreleme:Belgeleriniz çok önemli olabilir. Windows Phone 8, cihazlarınız için şifreleme teknolojisini barındırıyor. Veri dosyalarını şifrelemek için gelişmiş tekonolojisi üzerinde fazla durulmuş. Güvenlik her şeyden önce geliyor.
Daha iyi güvenlik:. Windows Phone 8, United Extensible Firmware Interface (UEFI), (Birleşik Genişletilebilir Ürün Bilgisi Arabirimi) güvenli önyükleme protokolü, geliştirilmiş uygulamalarıyla telefon daha iyi bir güvenliğe sahip olacak. Güvenlik katmanları ile zararlı yazılımlara karşı korunurluğu arttırır.
Uzaktan yönetim: Windows Phone 8 ile, BT departmanlarının artık Windows PC'ler için istihdam benzeyen araçları ile, uzaktan uygulamalarla telefonları yönetebilirsiniz.
Şirket Hub ve uygulamalar: Şirketler için özel çalışan uygulamalar ve diğer kritik iş bilgileri için kendinize Windows Phone 8 Hub oluşturabilirsiniz.



Yeni diller ve güncelleştirme işlemi

Windows Phone 8'in dil seçenekleri arttırılmış bir yapısı bulunuyor. Arapça, Farsça, Türkçe gibi dilleri, Windows Phone 8'in öneri kutusunda bulunacak. Dilerseniz yükleyebileceksiniz.

Windows Phone 8, toplam 50 dilde destek veriyor. Mevcut coğrafi kapsama alanını iki katına çıkaracağı bildirildi. Dil ve coğrafi alan arttıkça, mağaza sayıları da bir hayli artacak.

Windows Phone yazılım güncellemeleri konusunda çok soru bulunuyor. Windows Phone 8 güncelleştirmeleri biraz ilginç yöntemle olacak. Şöyle, Windows Phone 8 güncellemeleri, kablosuz olarak teslim edilecek, böylece artık güncellemek için bilgisayarınızdan telefon takıp uğraşmak zorunda değilsiniz. Bunun yanında, cihazın, piyasaya gelen en az 18 ay için güncellemeler içeren cihazları destekleyecek.

Geliştiricilerin bildirdiğine göre, güncelleştirmelere erken ulaşmak için ufak bir program geliştiriliyor. Henüz bildirilmedi. Bildirildiğinde BilişimLife üzerinde de olacaktır. Bu çabalar, telefonunuzu daha yeni tutmaktan geliyor.

Esas soru, Windows Phone 8'e destek olarak hangi donanım ortakları olacak? Windows Phone 8 cihazların ilk önce Nokia, Huawei, Samsung ve HTC gibi donanım ortakları üzerine entegre edileceği, Qualcomm,yeni nesil yongaları üzerinde inşa edileceği bildirildi.

Windows Team Blog üzerinden gelişmeleri takip edip, burada yayımlayacağız. Bu henüz başlangıçtı!

YORUMLAR (1)

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

15.6.2011

iPhone 5 testte!3155

20.7.2011

Karşınızda Nokia Sea Ray!3260