Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Jobs'un 1983'teki iPhone ve StreetVeiw anlatımı 19091909 GÖRÜNTÜLEME

26.08.2012

Genel Internet

Enes

Steve Jobs, 1983 yılında yaptığı bir konuşmada iPhone’dan Google’ın StreetVeiw’una kadar birçok öngörüde bulunuyor. Steve Jobs’ın 1983 yılında Aspen’de (Colorado) yaptığı konuşması The Center for Design Innovation tarafından yayınlandı.

 Jobs konuşmasında, tasarımcılarına, Apple’ın daha şık bilgisayarlar yapabilmesine yardımcı olmaları için adeta yalvarıyor. Jobs konuşmasında “Burada gelmemin bir nedeni de sizin yardımınıza ihtiyaç duyuyor olmam” diyor ve ekliyor: “Bütün iyi tasarımcılar otomobil veya bina tasarlıyorlar ancak bir bilgisayar tasarlayanını bulmak neredeyse imkansız.”

Jobs konuşmasında bazı öngörülerde de bulunuyor: “1986 yılı geldiğinde, otomobilllerden daha fazla bilgisayar satıyor olacağız.” 1983 yılı sonuna kadar 3 milyon bilgisayar satmış olacaklarını da sözlerine ekleyen Jobs, insanların bu bilgisayarları, nasıl bir tasarıma sahip olduklarını umursamadan alacaklarını söylüyor ve asıl önemsediği noktaya geliyor: “Aslında daha iyi tasarımlı bilgisayarlar üretmek ek bir maliyet yaratmıyor. Insanlar bu ürünleri her halükarda olacaklar ancak bizim şimdi harika ürünler geliştirmek için bir şansımız var. Aksi taktirde o harika ürünlerin yerini işe yaramaz ürünler alacak.”

Bugün dünyanın piyasa değeri bakımından gelmiş geçmiş en değerli şirketi haline gelen Apple’ın kurucularından Jobs, bilgisayarların ev ve iş hayatında hızla yaygınlaşacağını söylüyor; 1983 yılından iPhone’u olmasa bile ona yakın bir ürünü öngördüğünü ise şu sözleriyle anlatıyor: “Bu yeni dönemde, radyo dinleyebileceğiniz taşınabilir bilgisayarlarınız sayesinde, yürürken dahi iletişim halinde olacaksınız."



Jobs konuşmasında bugün Google’ın StreetView uygulaması haline gelen projenin ilk halinden de bahsediyor: “4-5 yıl önce MIT (Massachusetts Institute of Technology), tepesinde bir çeşit tarayıcı olan bir kamyon ile Aspen’e geldi ve her bir sokağı ve her bir binayı tek tek fotoğrafladı. Daha sonra bu fotoğrafları bir bilgisayar aracılığı birleştirdiler ile video haline getirdiler. Bu videoya baktığınızda kendinizi o sokağa bakıyor buluyorsunuz. Ekrana dokununca ‘ileri yürü’ seçeneği beliriyor ve sokaktan aşağıya doğru ilerlemeye başlıyorsunuz. Bu, elektronik haritadan başka birşey değil.”

Kaynak:
Computer World

YORUMLAR (1)

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

9.5.2011

BilişimLife Yayında3056