Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Web performansınızı %40 arttırabilirsiniz! 20302030 GÖRÜNTÜLEME

28.10.2012

Genel Internet

Rserit

Google Public DNS, OpenDNS ve diğer kamu alan adı sistemi hizmetleri sunulan DNS adreslerinde eksiklik olabiliyor. Northwestern Üniversitesi araştırma ekibi DNS üzerinde web performansını arttıran bir araç geliştirdi. Bu araç, güvenliği ve gizliliği arttırdığı belirtiliyor. %40'a kadar etkisi var. Web performansı üzerinde de etkili olduğu iddia ediliyor.

Araştırmacıların geliştirmiş olduğu aracın ismi Namehelp. Araç, kullanıcıların bilgisayarlarında arka planda çalışarak ve genel DNS hizmetleri ve içerik dağıtım ağları arasında daha iyi bir etkileşim kurarak% 40 oranında web performansı artırabileceği belirtiliyor.

Bu araç yaklaşık 100 ülkede 10.000 artı sunucu kapsayan bir çalışmanın sonucudur. Northwestern Üniversitesi, Namehelp yardımıyla kullanıcıların web siteleri ile DNS look-ups ile behind-the-scenes süreci içeren bağlantı sorununu gidermeyi amaçlamış.

Araştırmacılar, kamu DNS hizmetlerinin sık sık yanlış olan özel hizmetler üzerinde avantajlar sunmak için çalışmalar yaptıklarını belirtiyorlar.

Araştırmacıların çalışmaları üzerine "Içerik Dağıtım ve DNS Doğal Evrimi: Uzaktan DNS Eğilimler, Performans Sorunları ve Alternatif Çözümler" başlıklı yazıları bulunuyor. Ekibin bulguları Baston'da, kasım ayı içerisinde Internet Ölçüm Konferansı (Internet Measurement Conference, 2012) dahilinde sunulacak. Bu konferansta, John S. Otto, Mario A. Sanchez ve John P. RulaBu gibi bulguların yazarları da bulunacak.

Namehelp isimli aracı buradan indirebilirsiniz.

Kaynak: Network World, Nortwestern University

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

9.5.2011

BilişimLife Yayında3046

11.5.2011

Google'dan online müzik hizmeti3035