Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Messenger Emekli Oluyor 24572457 GÖRÜNTÜLEME

12 yıl önce, insanların sevdikleriyle sohbet edip bağlantıda kalmalarını sağlayan Messenger’in ilk sürümünü kullanıma sunmuştuk. O günden bu yana anlık mesajlaşma ve Messenger, hep bir uygulama olmanın ötesinde, kullanıcıların bir araya gelmesiyle oluşan kocaman bir ağ olmasıyla bilindi. Hepimiz hayatımızın bir döneminde Messenger’a bağlanıp yakınlarımızla sohbet ettik, hikayelerimizi paylaştık, güldük, dedikodu yaptık – kısacası birbirimizden uzaktayken bile birlikte vakit geçirebilmenin tadını çıkardık. Messenger bize, nerede olurlarsa olsunlar, sevdiklerimizle her an iletişim kurabilme ve paylaşabilme özgürlüğünü verdi.


Günümüzde ise hem anlık mesajlaşma, hem de Messenger için şartlar oldukça değişmiş durumda. Artık cep telefonlarımızdan daha çok mesajlaşıyor, paylaşmak istediklerimizi Facebook ve Twitter’dan yayınlıyor ve hem sesli hem de görüntülü arama için Skype’ı kullanıyoruz.
Yakın zamanda Skype’a, Microsoft hesabı yani eski adıyla Windows Live ID ile oturum açma özelliğini ekledik. Bu, Messenger ve Skype’ın birleşmesinde attığımız ilk adımdı. Artık Messenger, Hotmail, Outlook.com veya SkyDrive’a giriş yaptığınız hesabınızla Skype’a girdiğinizde, tüm kişilerinizi Skype’da da görecek ve onlarla aynı Messenger’da yaptığınız gibi mesajlaşabileceksiniz. Bu sayede artık Skype’ı hem sesli ve görüntülü görüşme, hem de anlık mesajlaşma için kullanmanız mümkün.

Çoğumuz hala Messenger’ı severek kullanıyoruz ama unutmamalı ki Messenger’ı Messenger yapan, uygulamanın kendisi değil onu birlikte kullandığımız insanlar. Skype ile Messenger’ın birleşmesi ise bize sevdiklerimizle yepyeni iletişim kurma ve paylaşma yolları açacak. Şimdi sıra, hep birlikte Skype’a geçerek, Skype’ın sunduğu harika tecrübe ve ekran paylaşma, ev telefonlarını arayabilme ek özellikleri deneyimlemeye geldi.
Bu birleşme kapsamında ilerleyen aylarda Messenger’ı Türkiye’de emekliye ayırıyor olacağız. Dolayısıyla artık tüm Messenger kullanıcılarını, Skype’ın son sürümünü indirmeye davet ediyoruz. Skype’ın yepyeni özellikleri sayesinde hem daha zengin bir iletişim deneyimi yaşayacak, hem de sevdiklerinize eskisinden çok daha fazla cihaz ve platformdan bağlanabiliyor olacaksınız. Üstelik Outlook.com kullanıcıları da, Messenger’da olduğundan çok daha gelişmiş bir entegrasyon ile Skype’ı kullanabiliyor olacaklar.
Messenger’ın ürün yöneticisi olarak bu yazıyı yazarken duygulanmadım desem yalan olur, dolayısıyla çoğumuzun ilk göz ağrısı, emektar Messenger’a hepimiz adına buradan bir kez daha teşekkür etmek boynumun borcu?

Kaynak: Microsoft Türkiye Blog

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

21.5.2011

Firefox 5 Beta 1 Çıktı!4477

8.6.2011

Chrome 12 Çıktı!3616