Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
muhendisce
Yazmamış
       
 1  
 0

Virtualbox problemi

Virtualbox 4.2.12 indirdim. 3 tane ayrı ayrı XP.iso dosyaları indirdim. Bende macbookair var, yani cdrom yok. bu sebeple iso'dan işleri yürütmem lazım. Virtualbox'ı kurdum. Sanal Makina kurulumunu da xp'yi seçerek next > next yaparak kurdum. (ram'i 512 yaptım sadece.) Sonra solda yeni oluşan sanal makinayı tıklayarak çalıştırdım. ilk açılışta benden bir iso seçmemi istiyor, bu iso'yu CD olarak görecek. ben de gerekli işlemi yaptım, iso'yu seçtim. Ancak işte bu noktada problem ortaya çıkıyor. Bir türlü XP kurulumu boot olmuyor. Fatal Error: No bootable medium found! System halted! diyor. Ama iso'ların çalıştığına eminim. ne yapabilirim? Ince bir ayar mı var? yoksa emin olduğum iso'larda mı sorun var?

Imza yok!


 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Merhaba. VirtualBox üzerinde öncelikle makine ayarları yapmanız gerekmektedir. ISO kalıbını okumama sebebi System menüsündeki boot ayarları olabilir. Buradan CD-ROM'u en üste çıkarmanız gerekmekte. Bu problem için bu makaleyi göz gezdirmenizi öneririm: http://www.bilisimlife.net/Yazi/14-VirtualBoxta-Makine-Ayarlari.html

Developer.

 
Onur
Öğrenci
       
 79  
 160

Genellikle bu problemin sebebi cd-rom'u okutamamaktan kaynaklanıyor. iso kalıplarında pek sorun çıkmaz. Okutmak için makine ayarlarından depolama (storage) kısmından CD/DVD device kısmındaki yeri iso yaptığınızdan emin olun. Kolay gelsin.

Open Source olmamış yazılımdan pek hayır görülmez.