Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
dRaje
Öğrenci
       
 2  
 7

Windows 8 Hakkında

Windows 8 bölümünde makalelere başlarken ön giriş için biraz bilgi verelim ve tanım yapalım istedim.

Bende Windows 8 kullanan biri olarak yer yer çok iyi bulduğum noktalar oluyor fakat bazı noktalarda eskiye dönüş istediğim oluyor. Windows 8 son güncellemeden sonra 8.1 oldu ve Microsoft firmasının çıkarmış olduğu son ve en güncel işletim sistemidir. Işin performansdan daha çok görselliğini ön plana çıkaran bir işletim sistemi olduğu bariz belli oluyor.

Windows 8 için yazılıp çizilecek çok şey var gerçek anlamda. Görsellikten bahsedecek olursak yeni bir başlat ekranı, farklı bir bakış açısı ve adeta yeni bir devrim gibi oldu. Başlat ekranından (Windows tuşu ile) programları çoklu olarak seçip temizleme gibi olanağımız var. Daha hızlı ve kompleks bir yapı olan Windows 8'de CTRL tuşu ile seçimlerimizi yapıp program, oyun vb. uygulamaları kaldırabiliyoruz. Hava Durumu, Sky Drive(Bulut), Anlık Mesajlaşma, Haber, Kamera, Müzik, Fotoğraflar ve birçok uygulama direkt olarak tek tıkla elimizin altında bizleri bekliyor.

Windows 8 kurulumu için 64 bit sistem istiyor ve bilgisayarınızdaki donanımlar içinde minimum gereksinimleri aşağıdaki gibi:

  •     Işlemci: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı işlemci ve PAE, NX ve SSE2 desteği,
  •     RAM: 1 gigabayt (GB) (32 bit) veya 2 GB (64 bit),
  •     Sabit disk alanı: 16 GB (32 bit) veya 20 GB (64 bit),
  •     Grafik kartı: WDDM sürücüsüne sahip Microsoft DirectX 9 grafik cihazı.. (Önerilen, 1 GB Paylaşımsız Ekran Kartı)

Sistem gereksinimleri yukarıda görüldüğü gibi. Bunun dışında biraz da ansiklopedik bilgi için Wikipedia'dan bilgi alabiliriz.

Orada ise bu şekilde tanımlanılmış:


Windows 8; Microsoft firmasının kişisel bilgisayar kullanımı için Windows 7'nin halefi olarak ürettiği işletim sistemidir.26 Ekim 2012'de piyasaya çıkmıştır Windows 8'de e-postalar sosyal hesaplar vb. eşitlenebilmekte ve o kullanıcı hesabıyla oturum açılmaktadır.Windows 95'ten beri var olan "Başlat" menüsü kaldırılıp yerine "Başlangıç" menüsü koyulmuştur.Bazı kullanıcılar bunu yadırgamışlardır.Windows 8 bilgisayardaki donanım sürücülerini otomatik tanımaktadır.Resimli parola özelliği ve yüz tanıma özelliği ile oturum açılabilmektedir.Windows Mağaza özelliği eklenmiştir bu özellikte kullanıcılar buradan hemen istedikleri programları indirebileceklerdir.SkyDrive bulut özelliği vardır. Windows 8'de çekirdek çökmesini belirtmek için eski sürümlerden farklı olarak artık üzgün surat ve BSOD ekranı vardır Windows 8, büyük diskleri (TB) daha iyi kullanacaktır.Windows 8'de enterge olarak Micorosft Security Essentials vardır. Windows 8 'de ismi değişip Windows Defender olmuştur. Windows 8'deki Windows Gezgini (Explorer) Ribbon arayüzü vardır. Windows 8.1 önizleme sürümü 26 Haziran 2013'te çıkmıştır.



Saygılarımla,
dRaje.

im at Purgatory..


 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Eline sağlık, güzel bir giriş olmuş.

Developer.

 
Onur
Öğrenci
       
 79  
 160

Teşekkürler, eline sağlık.

Open Source olmamış yazılımdan pek hayır görülmez.