Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Levent Karadağ Yönetim Bilişim Zirvesi Hakkında Konuştu

Merhabalar.
Birkaç gün sonra gerçekleşecek olan YBZ'nin bu güne kadar olan şeyler hakkında Levent Karadağ (TBD YK Üyesi), açıklamalarda bulundu. MIS Turkey topluluğunun YBZ için neler yaptığını anlatarak, YBS alanındaki öğrenciler için ne kadar önemli olduğunu, gençlerin gelecek için çok önemli olduğunu vurguladı. Bunun yanında bir de ricası vardı.

Levent Karadağ şu açıklamaları yaptı:


Bu ülkede iyi şeylerde oluyor! Anadolu’nun Dijital Gençleri, bizi geleceğe taşımak için yola koyuldular.

Istanbul ve Ankara’da yaz sezonu hariç, her güne en az iki bilişim etkinliği düşüyor. Anadolu’daki illerde senede bir tane bile olmuyor. Anadolu’daki öğrenciler için çok büyük bir fırsat eşitsizliği. Bu durumu göz önüne sermek, bir deniz yıldızı öyküsü yaratmak için Anadolu’nun çeşitli illerinden (Burdur, Bartın, Erzurum, Sivas, Osmaniye gibi) Yönetim Bilişim Sistemleri Öğrencileri bir grup kurdular ve okul harçlıklarından paralar ayırarak Istanbul ve Ankara’daki birçok bilişim etkinliklerine katıldılar. Kendileri Burdur’da ulusal bir zirve yapmaya karar verdiler. Istanbul’da ve Ankara’da etkinliklere sponsor olan firmaların kapısını çaldılar; sponsor ve konuşmacı olmaları için ancak çoğunluğu bunlara cevap bile vermediler. Cevap verenlerde Burdur çok uzak ve bizim satış yapacağımız hedef kitle değil. Oysa! Bu firmalar her yerde bilişim sektörünün bir numaralı sorunu “nitelikli insan kaynağı” diyorlar. Sponsor bulmak için bazen hashtag açtılar. Yılmadılar, çalıştılar ve büyük bir zirve düzenliyorlar. Anadolu’nun çeşitli illerinden yüzlerce öğrenci kendi paralarıyla Burdur’a gidiyorlar. Burdur’daki birçok öğrenci bu öğrencileri evlerinde ağırlayacaklar..

Gençler hedefini büyük koydular. Grubun adını MIS (Management Information System) Turkey koydular.. Bu gençler, Türkiye’den bir Facebook, Whatsapp gibi dünya çapında yaygın uygulama çıkarmak istiyorlar.

Yazılacak o kadar çok şey var ki! Sizlerden ricamız, bu gençlerin sayfasını beğenerek ve bu zirveyi paylaşmanız, en az bir gün kapak sayfanız yapmanız…


Kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
En büyük destekçimiz hep Levent Bey olmuştur.

Developer.