Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
ruthhless
Yazmamış
       
 1  
 0

vmware indirme sorunu

SA. Arkadaşlar ben cossack 2 oyununu oynamak istiyordum.Ama windows bu seneden itibaren windows xp sürümlerini çalıştırmayacağını açıklamış.Bende araştırırken vmware adlı çok güzel bir sanal işletim programı buldum.Sitesine girdim üyeliğimi vb. yaptım ama o kadar farklı programlar var ki hangisini indireceğimi şaşırdım.Programı da daha önceden kullanmadığım için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim teşekkürler..

Imza yok!


 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Merhabalar. Öncelikle şunu belirteyim, Microsoft, Windows XP'den desteğini 8 Nisan 2014 tarihinde çekmişti. Bu kullanılmayacak manasına gelmiyor. Dileyen yine XP kullanabilir. Şahsen eski bilgisayarlara XP kurulumu yapıyorum.

Bununla birlikte, VMware sanallaştırma teknolojileri sunan büyük bir firmadır. Workstation, Server gibi birçok sürümü bulunuyor. Normal kullanıcılar için Workstation sürümleri kullanılır ki zaten BilişimLife içerisinde de makaleleri yazılıyor. Anlayacağınız VMware sanal bir işletim sistemi değil, sanal olarak içerisine işletim sistemi kurabileceğiniz bir sistemdir. Ürünleri ücretlidir. Ücretsiz sürümü olarak Hypervisor bulunuyor. Eski bir makineye sahipseniz VMware kullanmanıza gerek yok.

Oracle'ın geliştirmiş olduğu VirtualBox uygulaması da işinizi görebilir. Ayrıca ücretsizdir.
Eğer oyun oynamak için XP kullanıyorsanız devam edin derim. Microsoft'un açıklaması buna engel olamaz. Eğer sanallaştırma teknolojilerini anlamak istiyor veya test etmek istiyorsanız VirtualBox ile başlamanızı öneririm.

VirtualBox, VMwarew ve sanallaştırma hakkındaki makaleler burada: http://bilisimlife.net/YaziKategori/7-Sanallastirma.html

Illa ki VMware Workstation indireceğim diyorsanız onu da buradan indirebilirsiniz.

Kolay gelsin.



Mesaj 24.07.2014 18:30:25 tarihinde Rserit tarafından düzenlenmiştir.

Developer.