Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

VMware Workstation 64 Bit Sorunu ve Çözümü

Merhabalar.

VMware Workstation üzerinde x64 türünde bir makine çalıştırdığınızda makinenin 64 bit olarak konfigüre edildiğini ancak 64 bit sistemi açamayacağını belirten bir hatayla karşılaşırsınız. Ardından bilgi olarak bilgisayarınızın bir tür sanallaştırma teknolojisi kullandığını belirtir. Birkaç adım da bizlere bu hatadan nasıl kurtulacağımızı da söyler. Hem bilgilendirme hem de hata mesajıdır.



Eğer bilgisayarınız sanallaştırma teknolojisi kullanıyorsa ve siz bunu etkinleştirmediyseniz bu hatayla karşılaşmanız normal. Üstteki resimde Intel VT-x kullandığımı belirten bir mesaj var.

Intel VT-x, Intel’in bir sanallaştırma teknolojisidir. Eğer ki BIOS’tan sanallaştırma etkinleştirilmemişse 64 bit sistemleri açamazsınız. Bunlar için BIOS’a girip bunun etkinleştirilmesi gerekir. Bunu ise birkaç adımda gerçekleştirebiliriz.

Önce sistemi yeniden başlatın ve BIOS’a girin.



Security sekmesinin altında Virtualization seçeneği bulunuyor (genellikle bu sekme altındadır, farklıysa da bulmanız zor olmayacak).



Buraya girip Disabled olan teknolojimizi Enabled yapalım.



Ardından ayarları kaydedelim ve çıkalım.



Sistem yeniden başlatılınca VMware’i tekrar açalım ve sanal makinemizi tekrar başlatalım. Bir hata olmayacağını görebilirsiniz.

Görüldüğü üzere VMware sanallaştırma teknolojilerinin donanımlarla ne kadar da içli dışlı olduğunu görebiliyoruz. Sizlerin de bu sorunu atlatabileceğinizi düşünüyorum.

Kolay gelsin,
Recep.





Mesaj 15.08.2014 13:45:21 tarihinde Rserit tarafından düzenlenmiştir.



Mesaj 15.08.2014 13:45:39 tarihinde Rserit tarafından düzenlenmiştir.

Developer.