Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Pardus'un Son Durumu (2014)

Merhabalar.
Daha öncelerde burada, burada ve burada yayınlamış olduğumuz haberlerde Pardus'un son durumlarını yayınlamıştık. Bu yıl CeBIT fuarına gittiğimizde Pardus standını gördüm. Burada Pardus Yazılım Ekip Lideri Hakan Bayındır ile diğer ekip üyeleriyle karşılaştım. Onlarla bir sohbetim oldu.



Ekip lideri Hakan Bayındır sorularımı yanıtladı. "Pardus logolu Debian", "neden kepenk indirildi" gibi soruları sordum. Hepsinin bir ses kaydını aldım. Kayıt yaptığımı anlamışlardır zaten, önemli olan bu değil. Pardus gerçekten geliştiriliyor mu? Bu sorunun cevabını aldım.



Aslında evet, geliştiriliyor. Ancak ev kullanıcıları için öncelik verilmedi. Öncelik kamu alanlarına yönelikti. Askeriye gibi birçok kurum Pardus 2014'ü kullanıyor. Hakan abi bize devlet dairelerinde birçok yere eğitim verdiklerini de söyledi. Pardus.org.tr'deki şu sayfada Pardus'un eğitim verildiği kurumlar yazıyor.

Anlayacağınız geliştirilmekte olan sürüm kurumsal kullanıcılar için. Merak edilmesin, neden hiç reklamı olmadığını ve son kullanıcılar için ne zaman geleceğini de sordum. 6-7 ay içerisinde onların da gerçekleşeceğini belirtti.

Ayrıca abimize "PisiLinux'u bilir misiniz?" dediğimde gülmüştü(k). Ekip olarak her şeyden haberleri olduğunu belirtti.

Hakan Bayındır ile gerçekleştirmiş olduğum sohbetin ses kaydını buradan indirebilirsiniz.

Yakında daha çok öğreneceğim.
Sevgilerimle,
Recep.



Mesaj 23.09.2014 15:01:49 tarihinde Rserit tarafından düzenlenmiştir.

Developer.


 
Usurname
Öğrenci
       
 25  
 54

Facebook'tan yorumlara baktım da bir tane olumsuz söyleyiş yok.

Noname.